Share
Tweet
Share
Send to friend

Lidl je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u sektoru trgovine, a evo iz zašto

Svojim zaposlenicima nude iznadprosječna primanja u maloprodaji, dodatne benefite, plaćen prekovremeni rad te rad noću, nedjeljom i blagdanom, mogućnost dodatnog usavršavanja i razvoja, 2 slobodna dana u tjednu te strukturirano i moderno uvođenje u posao

Lidl je jedan od  najpoželjnijih poslodavaca u sektoru trgovine, a evo iz zašto

Da su radnici glavna žila kucavica jedne kompanije, u Lidlu Hrvatska dobro znaju. Upravo su iz tog razloga oni i jedan od najpoželjnijih poslodavaca u sektoru trgovine, a svoju uspješnost pokazali su i na posljednjem istraživanju o Poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. Kako bi otkrili po čemu su posebni, koje sve benefite nude svojim zaposlenicima te koji su im novi kadrovi potrebni, posjetite njihov štand na još jednom Sezoncu.hr. 

U skladu s tradicijom, Lidl i ove godine potragu za sezonskim radnicima započinje na Sezoncu. Za kakvim profilom radnika tragate i na kojim sve pozicijama zapošljavate? 

Lidl Hrvatska trenutno je u potrazi za sezonskim zaposlenicima u trgovinama diljem jadranske obale i na otocima te u našem skladištu u Perušiću. Radni zadaci u trgovini uključuju rad na blagajni i usluživanje kupaca, slaganje robe i punjenje polica te održavanje čistoće i prostora ispred trgovine, a u skladištu komisioniranje i slaganje robe na palete i transportne posude za duboko smrznutu prehranu, upravljanje viličarem za komisioniranje, foliranje paleta i čišćenje i održavanje prostora pripreme robe. Predviđen period rada je minimalno 3 mjeseca s mogućnošću produljenja ugovora. Na natječaj za sezonski rad u trgovini dobrodošle su prijave svih kandidata koji imaju KV ili SSS. Radno iskustvo nije preduvjet jer će svi zaposleni proći detaljno i strukturirano uvodno školovanje uz podršku mentora i trenera, kroz koje će im biti pojašnjeno sve potrebno za rad.  

Kroz godine, Lidl se profilirao kao jedan od najpoželjnijih domaćih poslodavaca. Uvijek naglašavate kako su zaposlenici temelj tvrtkinog uspjeha, zbog čega je potrebno kontinuirano ulagati u njih i osluškivati potrebe radnika. Na koji način to postižete?

Naši zaposlenici su naš najveći resurs i pokretačka snaga našeg uspjeha. Iz tog razloga, iznimno nam je važno da se prema njima odnosimo pošteno te im nudimo mogućnost daljnjeg razvoja u sigurnom okruženju uz međusobno uvažavanje. U svojem radu nastojimo biti u skladu s društvenom zajednicom u kojoj djelujemo uz primjenu načela društveno odgovornog poslovanja. Svim svojim zaposlenicima također nudimo iznadprosječna primanja u maloprodaji, a uz to nudimo i dodatne benefite koji uključuju božićnice, uskrsnice i druge novčane nagrade, plaćen prekovremeni rad te rad noću, nedjeljom i blagdanom, mogućnost dodatnog usavršavanja i razvoja, organizirane sportske aktivnosti, poklone za djecu te dodatne pogodnosti u području očuvanja zdravlja. Razlog našeg uspjeha su naši zaposlenici i međusobni uvažajući i pošten odnos. Ponosimo se našim zaposlenicima i njihovim iskustvom. Lidl Hrvatska nositelj je Certifikata Poslodavac Partner još od 2011. godine i svake godine iznova podiže ljestvicu izvrsnih HR praksi i inicijativa. 

Što sve nudite vašim sezonskim radnicima? (uvjeti rada, plaća, beneficije, edukacije…) 

Svim našim sezonskim zaposlenicima nudimo iznadprosječna primanja u maloprodaji, 2 slobodna dana u tjednu te strukturirano i moderno uvođenje u posao uz podršku mentora i trenera. Vodimo elektronsku evidenciju radnih vremena te plaćamo svaku minutu rada. Sezonskim zaposlenicima koji na sezonski rad dolaze iz udaljenijih gradova nudimo i smještaj u kvalitetno opremljenim apartmanima, plaćen dolazak u mjesto rada na početku sezone, plaćene troškove prijevoza u mjestu rada, jedan odlazak kući za vrijeme te povratak kući nakon sezonskog rada. Osim toga, sezonski zaposlenici imaju mogućnost stalnog zaposlenja nakon sezone te stjecanja prava na benefite naših stalnih zaposlenika. Više o iskustvima naših zaposlenika možete pročitati na poveznici: https://karijera.lidl.hr/iskustva-nasih-zaposlenika.

Provodite li određene programe/projekte koji su posebno usmjereni na sezonske radnika, a na koje ste posebno ponosni? (ili općenito imate određene programe namijenjene zaposlenicima, koje drugi nemaju)

U kompaniji postoji Odjel razvoja i brige za zaposlenike čiji je glavni zadatak promicanje zadovoljstva, razvoja i zdravlja zaposlenika te omogućavanje ravnoteže njihovog privatnog i poslovnog života. Usavršavanja i edukacije također su dostupne svima, a Lidlovu ponudu edukacijskih programa čine uvodna školovanja, soft skills i stručne edukacije, stipendije, međunarodne razmjene i tečajevi stranih jezika.

Kako izgleda savršen/a kandidat/kinja za rad u Lidlu-u? Tko će se bez ikakvih problema uklopiti u vaš tim? 

U naš tim će se najbolje uklopiti osobe koje su fleksibilne, energične, marljive, dinamične, spremne učiti i spremne rasti zajedno s nama. Osobe koje vole timski rad i rad s ljudima.   

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.