Share
Tweet
Share
Send to friend

Jadranka trgovina : Imamo preko 70 posto povratnika u sezoni i 5 posto stalnih sezonaca

Traže radnike koji su predani svome poslu, savjesne i odgovorne, timske igrače, spremne na poslovne izazove, komunikativne i ljubazne

Jadranka trgovina : Imamo preko 70 posto povratnika u sezoni i 5 posto stalnih sezonaca

Jadranka trgovina d.o.o. zapošljava 200 djelatnika tijekom cijele godine, a za vrijeme turističke sezone taj broj naraste i do 320, što je čini jednim od važnijih privrednih subjekata na Malom Lošinju.

Poslovanje se odvija na otocima Lošinju i Cresu gdje za vrijeme sezone funkcionira 20 maloprodajnih prodavaonica raznih formata, a na najvećem online sajmu sezonalnih poslova, Sezoncu.hr od 24. siječnja do 2. veljače posjeti njihov štand i otkrij koje sve nove zaposlenike traže. 

Za sam početak, možete li nam ukratko predstaviti vašu tvrtku. Par riječi o povijesti, prirodi poslovanja, misiji i viziji?

Jadranka trgovina d.o.o. trgovačka je kuća sa sjedištem u Malom Lošinju. Posluje u sklopu Jadranke d.d. – najveće hotelijersko-turističke tvrtke na Kvarneru. To je poduzeće s tradicijom u trgovačkom poslovanju osnovano 1947. godine i u svom je razvoju prošlo kroz različite faze – značajan rast doživljava osamdesetih godina izgradnjom industrijsko-skladišne zone na predjelu Kalvarija te početkom devedesetih, kad je otvoren vanjskotrgovački odjel. Danas je Jadranka trgovina d.o.o. jedna od vodećih trgovačkih kuća na kvarnerskim otocima koja se bavi veleprodajom i maloprodajom te proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda. Vlastita maloprodajna mreža sa više od 20 maloprodajnih objekata i veleprodaja opslužuju se iz servisnoskladišne zone sa 5000m2 zatvorenog prostora, u odvojenim i specijaliziranim skladištima za piće, industrijsku robu, prehrambene artikle, te hladnjača za suhomesnate proizvode, mlijeko i mliječne proizvode, svježe i smrznuto meso, smrznutu ribu i povrće, svježe voće i povrće.

Jadranka trgovina d.o.o. zapošljava 200 djelatnika tijekom cijele godine, a za vrijeme turističke sezone taj broj naraste i do 320, što je čini jednim od važnijih privrednih subjekata na otoku. Poslovanje se odvija na otocima Lošinju i Cresu gdje za vrijeme sezone funkcionira 20 maloprodajnih prodavaonica raznih formata, a objekti koji su otvoreni tijekom cijele godine, omogućavaju stanovništvu Maloga Lošinja, ali i stanovništvu manjih mjesta na otoku, stalnu opskrbu živežnim i drugim namirnicama. Poslovanje Jadranka trgovine obilježeno je izrazitom sezonalnošću, pa tako u ljetnim mjesecima ostvaruje čak oko 70% cjelogodišnjeg prometa, iako je velik dio prodavaonica otvoren tijekom cijele godine. Ključ uspješnog poslovanja tvrtke leži u vještom balansiranju između poslovanja u turističkoj sezoni i izvan nje, kao i zadovoljenja potreba gostiju i potreba lokalnog stanovništva.

Kad pričamo o turizmu, nerijetko znamo čuti krilaticu ‘čovjek-ključ uspjeha’. U tvrtkama čiji zaposlenici su svakodnevnom direktnom kontaktu s klijentima I kupcima, to je posebno izraženo. Oni doista predstavljaju svoju tvrtku. Kako biste opisali ulogu vaših zaposlenika u poslovnim ostvarenjima Jadranka trgovine?

Zaposlenici su najbitniji faktor za uspjeh poslovanja našeg poduzeća i za nove projekte koji su nam u planu.

Prema ispunjenim izlaznim anketama radnika 88% radnika želi ponovno obnoviti suradnju sa Jadranka trgovinom kao poslodavcem, imamo preko 70% povratnika u sezoni i 5% stalnih sezonaca kroz mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Potičemo edukacije naših zaposlenika tako da polažu tečajeve za vozače B, vozače C, osposobljavanje za viličara, prekvalifikacije za zanimanja koja su nam potrebna uz suradnju Pučkih učilišta, stipendiramo studente i zapošljavamo umirovljenike. Na neki način uključeni smo u suživot otoka pa pomažemo radnicima, mladim obiteljima vezano za smještaj a oni zauzvrat nama kroz svoj rad i tako kreiramo zajedničku budućnost.

Na kojim pozicijama tražite pojačanja na ovogodišnjem ’Sezoncu’? Kakav profil radnika tražite?

Na ovogodišnjem ”Sezoncu” tražimo poslovođe objekta, mesare, prodavače/blagajnike, skladišno-transportne radnike, vozače B i C kategorije, konobara i ekspeditora. Tražimo radnike koji su predani svome poslu, savjesne i odgovorne, timske igrače, spremne na poslovne izazove, komunikativne i ljubazne.

Naravno, sve posjetitelje vašeg štanda, odnosno potencijalne kandidate, najviše zanima kakve uvjete rada i benefite nudite? Koliko traje ’sezona’ na Lošinju i postoje li šanse za ostankom i nakon završetka ljetne turističke sezone?

Jadranka trgovina d.o.o. traži sezonsku radnu snagu na period od 4 mjeseca. Od 15.06. do 15.09.2023. spremni smo zaposliti i ranije u svrhu edukacija i priprema za sezonu. Zaposlenici koji zadovolje svojim radom i imaju želju ostati svakako im nudimo produljenje Ugovora, pa čak i cjelogodišnje zaposlenje.

Benefite koje nudimo stalnim i sezonskim radnicima:

  • smještaj i 1 topli obrok
  • za sezonski rad u marketima koji su locirani u udaljenim mjestima i kampovima dajemo dodatak na plaću
  • dodatak za rad nedjeljom, blagdanom i za dvokratan rad za sve radnike
  • besplatne zdravstvene i specijalističke preglede
  • produžetak Ugovora o radu za preraspodjeljeno radno vrijeme (slobodni dani i dani GO)
  • naknada troškova prijevoza
  • uključivanje u program nagrađivanja
  • edukacije
  • mogućnost napredovanja kao i cjelogodišnje zaposlenje
  • nudimo financijsku podršku kroz cijelu godinu, svojim radnicima osiguravamo kroz mjeru „STALNI SEZONAC“ kada je radnik minimalno zaposlen 6 mjeseci  a drugih 6 mjeseci prima novčanu pomoć te se radni staž obračunava kroz cijelu godinu iako ne radi cijelo vrijeme

Želite li možda podijeliti priču/testimonial nekog od postojećih zaposlenika kako bismo dobili još bolji i uvid o to kako je raditi na Lošinju?

Upravo vezano na tu temu, u svibnju je izašao i članak o našem poduzeću u Novom listu. Naslov je bio: ”Jako je važno da svi djelujemo kao dobar, skladan tim”, gdje su intervju dale naše dvije djelatnice.

Citirat ću našu djelatnicu Snežanu Bulić koja je u Jadranka trgovini zaposlena 38 godina.

”Iako sam u u svojoj karijeri prošla čitav niz važnih stepenica Jadranka trgovine, u svojim zadnjim godinama koje provodim u firmi opet sam na – kasi. I zante što? Jako sam zadovoljna! Nema vam u ovom našem trgovačkom poslu ništa ljepšeg od direktnog kontakta s kupcima. Njihovo zadovoljstvo je i naša sreća. Jako je lijepo kad vas gosti koji se iz godine u godinu vraćaju u Mali Lošinj i naše trgovine, prepoznaju, kad vam se javljaju, kad ste s njima i na taj način povezani. Da, bude i onih kojima mnogo toga nije po volji, no i u takvim situacijama naša uloga je jako važna. Mi smo tu da im se nasmijemo, da im pomognemo, da iz naše trgovine naprosto izađu zadovoljniji nego što su u nju ušli.”

Poruka za kraj, ako nešto želite dodati i posebno naglasiti?

Vodeća smo trgovačka kuća na Kvarnerskim otocima, koja se bavi MP i VP te proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda. Dio smo članice udruženja hrvatskih trgovačkih kuća Ultra gros. Uspješno poslujemo preko 75 godina. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.