Share
Tweet
Share
Send to friend

Donosimo iskušani recept za odličan EVP!

Tvrtke koje se pridržavaju svojih vrijednosti za zaposlenike mogu smanjiti fluktuaciju radne snage za otprilike 70%.

Donosimo iskušani recept za odličan EVP!
Employee Value Proposition (EVP) predstavlja vrijednost koju organizacija nudi svojim zaposlenicima u zamjenu za njihov rad i doprinos. To može uključivati materijalne i nematerijalne beneficije kao što su konkurentna plaća, fleksibilno radno vrijeme, mogućnosti razvoja karijere, radna kultura, radno okruženje i slično.
 
Prema Gartneru tvrtke koje se pridržavaju svojih vrijednosti za zaposlenike mogu smanjiti fluktuaciju radne snage za otprilike 70%. S druge strane, 65% kandidata navodi da su odustali od procesa zapošljavanja zbog neprivlačnog EVP-a. 
 
Nema univerzalne formule za Employee Value Proposition (EVP) jer on ovisi o specifičnostima organizacije, njezinoj kulturi, strategiji i ciljevima te potrebama zaposlenika.
 
Ipak, neke komponente koje bi se trebale uključiti u EVP su:
 
  • Materijalne beneficije poput konkurentne plaće i beneficija, zdravstvenog osiguranja, mirovinskog plana, fleksibilnog radnog vremena, naknade za putovanja, bonuse i sl.
  • Nematerijalne beneficije poput mogućnosti razvoja karijere, mentorstva i obuke, prilika za sudjelovanje u projektima, rad s naprednom tehnologijom, fleksibilnosti u radnom vremenu i lokaciji, rad od kuće, te različiti oblici nagrađivanja i priznanja za dobar rad.
  • Kultura organizacije koja se može odraziti na način komunikacije, atmosferu, timski rad, transparentnost i otvorenost prema zaposlenicima, te podršku za inovativnost, kreativnost i rješavanje problema.
  • Misija, vizija i vrijednosti organizacije koje se mogu fokusirati na važnost društvene odgovornosti, održivosti, diverziteta i inkluzije, te razvoja zajednice.
Sukladno navedenome izdvajamo tri inspirativna primjera brandova koji su uspješno implementirali svoj EVP:
 
Starbucks obećava kandidatima mogućnost da se pridruže tvrtki i postanu "partneri u zajedničkom uspjehu". Njihov EVP uključuje obuku i razvojne mogućnosti za partnere, pružajući im "bezbroj mogućnosti da utječu i prosperiraju".
 
Tvrtka nudi zdravstveno osiguranje, poput medicinskog i stomatološkog osiguranja, plaćenog slobodnog vremena za partnere u prodaji i onih izvan prodaje, rodiljnog i roditeljskog dopusta, naknadu za proširenje obitelji u iznosu od 10.000 dolara za svako usvajanje ili surogat majčinstvo i još mnogo toga.
 
HubSpot zna da beneficije snažno doprinose izvrsnom iskustvu zaposlenika. Ova softverska tvrtka pruža svojim zaposlenicima izvanredne nagrade kako bi unaprijedila njihovu ravnotežu između posla i privatnog života.
 
Jedno od njihovih glavnih uvjerenja je da "posao i život trebaju biti usklađeni". Tvrtka prakticira ono što propovijeda nudeći mogućnosti rada od kuće, neograničen godišnji odmor, resurse za mentalno zdravlje i terapijske sesije, povrat školarina i mnoge druge elemente koji čine rad za ovu tvrtku jedinstvenim i posebnim iskustvom.
 
Netflix je voljen od strane potrošača i zaposlenika. Njihovi videozapisi o kulturi, kao što je donji primjerak, i blog pokazuju kako je raditi na ovoj platformi za prijenos. Memo o kulturi tvrtke nudi vrlo detaljan pregled prioriteta kulture "ljudi ispred procesa". To se može sažeti u pet vrijednosti:
 
  1. Poticanje neovisnog donošenja odluka od strane zaposlenika
  2. Otvoreno, široko i namjerno dijeljenje informacija
  3. Biti izuzetno iskren jedni s drugima
  4. Zadržavanje visoko učinkovitih ljudi
  5. Izbjegavanje pravila

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.