Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Intervju: Milena Rajić, Direkorica ljudskih resursa tvrtke JTI

Pročitajte intervju s Milenom Rajić, Direktoricom ljudskih resursa tvrtke Japan Tobacco International za regiju Adriatica.

Intervju: Milena Rajić, Direkorica ljudskih resursa tvrtke JTI

Za početak, možete li nam dati neke opće informacije o tvrtki JT International?

Japan Tobacco International (JTI) je član Japan Tobacco Group of Companies, jednog od vodećih svjetskih proizvođača duhana. Sa sjedištem u Ženevi i više od 26.000 zaposlenika diljem svijeta, JTI posluje u više od 120 zemalja.

U posljednjih deset godina, JTI je stekao status najbrže rastuće duhanske tvrtke diljem svijeta. Ključ našeg uspjeha je održavanje jasnog fokusa na integritet naših brendova, kvalitetu naših proizvoda i zapošljavanje talentiranih ljudi. Hrvatska je jedno od naših ključnih tržišta u ovom dijelu svijeta, te smo u njoj prepoznali veliki potencijal. U našem zagrebačkom uredu ponudili smo priliku mladim i motiviranim ljudima koji postižu odlične rezultate na dnevnoj bazi. JTI je treća najveća tvrtka u Hrvatskoj u pogledu tržišnog udjela, sa stalnim trendom rasta.

Koji su bili ključni HR projekti i izazovi za JTI u proteklom razdoblju?

Do sada je naš prioritet bio uspostaviti atraktivan sustav plaća i beneficija te ponuditi poticajne razvojne planove kako bi bili sigurni da privlačimo zaposlenike s velikim potencijalom i odgovarajućim stavom. Osigurali smo čvrste temelje tako da je naš cilj za budućnost usavršavanje u svakom području. U tu svrhu, ključni su nam stavovi naših zaposlenika.

Proteklih nekoliko godina mjerimo zadovoljstvo i angažiranost zaposlenika te s ponosom možemo reći da konstantno premašujemo rezultate referentnih skupina. U mogućnosti smo održavati takvu razinu angažiranosti jer naši zaposlenici znaju da smo se kao tvrtka obvezali uzimati u obzir povratne informacije i nastaviti s poboljšanjima kao poslodavac.

2012. godine uključili ste se u projekt Certifikat Poslodavac Partner. Do sada su podružnice u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji osvojile Certifikat. Tvrtka postiže izvanredne rezultate u procesu certificiranja, a u isto vrijeme ste i prva tvrtka koja je ocijenjena prema novim, strožim standardima certifikata Poslodavac Partner. Možete li nam reći nešto više o svom iskustvu s projektom Poslodavac Partner?

Certifikat Poslodavac Partner je jedinstvena prilika za pregled svih naših postupaka i metoda rada na sustavan i strukturiran način. Kada imate kvalitetne i razvijene procese, nije lako identificirati područja za poboljšanja. To je upravo ono što certifikat Poslodavac Partner nudi - priliku da se identificiraju mogućnosti za poboljšanje prema zadanim kriterijima, ali učenje o najboljim metodama rada.

Na koji način vam je pomogla metodologija certifikata Poslodavac Partner? Što Certifikat znači za vašu organizaciju?

Osim što je vrijednost u poboljšanju poslovnih procesa, ovo priznanje značajno pridonosi privlačenju kandidata. Kandidati koji se prijavljuju za radna mjesta, posebno u Hrvatskoj, naglašavaju da je jedan od razloga zašto su odlučili prijaviti bila upravo činjenica da Certifikat pokazuje da JTI ima najbolje prakse upravljanja ljudskim resursima. Također, za naše zaposlenike vrlo je važno znati da tvrtka dobiva ovakvu vrstu vanjskog priznanja, čime se znatno povećava motivacija.

JTI je kompanija koja njeguje iznimnu organizacijsku kulturu i izrazito cijeni svoje zaposlenike. Što vi, kao poslodavac, nudite svojim zaposlenicima?
Osim izvrsnih radnih uvjeta, svojim zaposlenicima možemo ponuditi izazovne projekte, priliku da budu inovativni i pokazuju poduzetnički duh, te da postižu najbolje rezultate u odličnim uvjetima rada sa svim potrebnim alatima, kako za tvrtku tako i za sebe kao profesionalce.

JTI ulaže mnogo u HR procese, posebno u one koji se odnose na razvoj karijere. Budući da je tvrtka dio velike međunarodne obitelji, naši kolege imaju priliku za planiranje i izgradnju svoje karijere na različite načine, uključujući i razvoj međunarodne karijere.

U posljednje 4 godine 40 kolega iz JTI Adriatica nastavilo je svoju karijeru na međunarodnoj razini, u okviru šireg JTI-a - to je stvarno impresivno!

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.