Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kaufland Hrvatska novi nositelj Certifikata Poslodavac Partner

Kaufland Hrvatska značajnu pažnju pridaje procesu regrutiranja i selekcije te je upravo u ovom području ostvaren najbolji rezultat prilikom certifikacije, ponajprije zahvaljujući korištenju različitih regrutacijskih kanala te jasnom i transparentnom procesu selekcije.

Kaufland Hrvatska novi nositelj Certifikata Poslodavac Partner

Tvrtki Kaufland Hrvatska k.d. po prvi puta je uručeno vrijedno priznanje, Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, čime se pridružila tvrtkama koje iz godine u godinu dokazuju da ulažu u procese upravljanja ljudskim resursima i da su lideri u tom području.

Da bi tvrtka ili organizacija stekla pravo na Certifikat, potrebno je proći kroz zahtjevan proces provjere svih važnih funkcija u upravljanju ljudskim resursima svrstanih u pet kategorija: strategija, regrutiranje i selekcija, rad, motivacija i nagrađivanje, usavršavanje i razvoj te odnos prema zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.

Unutar kompanije postoji mnoštvo prilika za razvoj i usavršavanje zaposlenika, te se značajan dio resursa ulaže upravo u edukacije i treninge namijenjene poboljšanju kompetencija zaposlenika i njihovom profesionalnom razvoju.

Miroslav Orešković, član Uprave Kauflanda Hrvatska za financije i administraciju primio je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

'Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što smo postali nositelj Certifikata Poslodavac Partner, koji doživljavamo kao vrijednu potvrdu visoke kvalitete naših procesa u području upravljanja ljudskim potencijalima. Kao kompanija koja je posvećena konstantnom unapređenju uvjeta rada za naše zaposlenike i koja se na tržištu rada u Hrvatskoj želi nametnuti kao poslodavac prvog izbora, odluka da se podvrgnemo procesu certificiranja u projektu Poslodavac Partner nametnula se sama od sebe. Ovaj smo Certifikat prepoznali kao priliku da temeljem sveobuhvatne i duboke analize dobijemo potvrdu od neovisne institucije da su naši procesi u upravljanju ljudskim resursima usklađeni s priznatim standardima i da pripadamo odabranom broju poslodavaca u Hrvatskoj koji s maksimalnom pažnjom brinu o svojim zaposlenicima, od trenutka prijave za posao i prolaska kroz selekcijski postupak do nagrađivanja za postignute rezultate rada te profesionalnog i osobnog razvoja.

Ovime, međutim, naša posvećenost daljnjem unapređenju procesa upravljanja ljudskim potencijalima u našoj kompaniji ne prestaje – već u nadolazećem razdoblju implementirat ćemo projekte koji će, sigurni smo, doprinijeti još lakšem prepoznavanju Kauflanda kao dobro organiziranog, stabilnog, prosperitetnog poslodavca s velikim mogućnostima za razvoj', istaknuo je gospodin Orešković.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Trenutno su 42 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji:

24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, Financijska agencija, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatska Lutrija, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska poštanska banka, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, JT International Ljubljana, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječja sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar Riviera, Vipnet, Vivera, Zagrebačka banka i Zagrebačka pivovara.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.