Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Erste banka zadržala status najboljeg poslodavca u bankarskom sektoru

Erste & Steiermärkische Bank d.d. četvrti je put dokazala da je upravljanje ljudskim resursima jedan od ključnih elemenata njenog poslovanja, te je nagrađena prestižnim Certifikatom Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

Erste banka zadržala status najboljeg poslodavca u bankarskom sektoru

Banka iz godine u godinu bilježi izvanredne rezultate u procesu certificiranja te se može pohvaliti statusom najboljeg Poslodavca Partnera u bankarskom sektoru, s visokim ukupnim rezultatom od 98% ukupnog broja bodova. Banka je zadržala izvanredan rezultat unatoč značajnom postroženju standarda potrebnih za dobivanje Certifikata te pokazala da kontinuirano ulaže u razvoj i na taj način postavlja standarde upravljanja ljudskim resursima u bankarskom sektoru.

Erste & Steiermärkische Bank njeguje kvalitetne procese upravljanja zaposlenicima u svih pet područja certifikacije: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanjem i razvojem te Odnosu prema zaposlenicima, a poglavito se ističe inovativnom praksom u pogledu upravljanja organizacijskom kulturom. Razvoj korporativne kulture Banka pospješuje kroz platformu „Plavi slon“, kojom se zaposlenicima na različite načine komuniciraju misija, vizija i vrijednosti organizacije, s naglaskom na njihovo povezivanje sa poslom koji pojedini zaposlenici obavljaju.

Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave primio je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

„Našu Banku i Grupu ovakvom kakva je čine naši zaposlenici. Posao ljudskih potencijala, ali i svih nas koji ovdje radimo je osigurati da smo pravedni, odgovorni, da brinemo za naše klijente, ali i jedni za druge. U posljednje smo dvije godine puno vremena i truda uložili u izgradnju naše kulture u kojoj svatko razumije svoju ulogu i svrhu, ali i dobiva priliku za svoj osobni razvoj. Ovim Certifikatom potvrđujemo da smo na dobrom putu, ali se i obavezujemo da ćemo tako i dalje nastaviti“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave.

„Rezultat od 98% je veliko priznanje za cijeli HR tim. Mi volimo svoj posao, vjerujemo da je važan i da njime činimo našu Banku jedinstvenom. Ipak, ovo je rezultat koji isto tako pripada i cijelom menadžmentu koji zajedno s nama provodi i živi sve inicijative i promjene. Kao i svi poslovi, i naš se mijenja i drago nam je da smo u novim procesima postigli maksimalan broj bodova“, izjavila je Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. 

Trenutno je 42 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji:

24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, Financijska agencija, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatska Lutrija, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska poštanska banka, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, JT International Ljubljana, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječja sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar Riviera, Vipnet, Vivera, Zagrebačka banka i Zagrebačka pivovara.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.