Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Na poslu najviše priželjkujemo fleksibilno radno vrijeme, besplatnu edukaciju i rad od kuće

Kada donosimo odluku hoćemo li se prijaviti na neki oglas za posao, uzimamo u obzir brojne informacije, od plaće preko uvjeta rada do beneficija koje poslodavci nude.

Na poslu najviše priželjkujemo fleksibilno radno vrijeme, besplatnu edukaciju i rad od kuće

A koje su beneficije kandidatima najprivlačnije, MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 1800 ispitanika.

Za najveći broj ispitanika (23%) najprivlačnija beneficija je fleksibilno radno vrijeme. To omogućava obavljanje privatnih obaveza, ali i bolje usklađivanje posla i specifičnih životnih okolnosti (npr. briga o djeci i starijima), smatraju ovi ispitanici.

"Jutarnji sam tip pa volim što ranije započeti s radom kako bih imala više slobodnog vremena poslije podne", kaže jedna ispitanica.

Za 22% ispitanika najprivlačnija beneficija je besplatna edukacija. Ispitanici tako priželjkuju mogućnost plaćenog doktorskog studija, MBA ili mogućnost financiranja istraživanja.

"Uz edukaciju ide i napredovanje na više pozicije", kaže jedan od ispitanika.

Mogućnost rada od kuće najprivlačnijom beneficijom smatra 21% ispitanika. Kao glavni razlog navode obiteljske obaveze, ali i potrebu da rade u mirnijem okruženju. 

"Ne gubi se vrijeme na put i bolja je koncentracija od kuće, na poslu je buka zbog sve češćih otvorenih ureda", objašnjava jedan ispitanik.

Prijenosno računalo, automobil ili mobitel za osobnu upotrebu najprivlačnijom beneficijom smatra 10% ispitanika, a pritom u najvećoj mjeri ističu upravo službeni automobil, zato jer 'osobni automobil predstavlja veliki trošak'.

Za 9% ispitanika najprivlačnija su beneficija dodatni dani godišnjeg odmora.

"To bi moglo značiti da poslodavac cijeni vaše vrijeme i potrebu za odmorom", smatra jedan od ispitanika.

Kao najvažniju beneficiju 7% ispitanika navodi besplatnu hranu i piće na poslu.

"Na tu stavku svi trošimo dosta svog dohotka", objašnjava jedan ispitanik.

Među ostalim najprivlačnijim beneficijama ispitanici (5%) navode mogućnost napredovanja, osigurano parkirno mjesto, osiguran smještaj, plaćen prijevoz ali i neradne vikende.

Svega 3% ispitanika najprivlačnijom beneficijom smatra subvencioniranje sportskih i opuštajućih aktivnosti (npr. wellnes, masaža).

"Važan mi je cijeli paket, a ne samo plaća. Moja kompanija nudi stan, letove bilo kuda jednom godišnje, plaćanje svih računa i 50% popusta na večere i piće", kaže jedan od ispitanika.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.