Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Istraživanje: Odlazimo li na lažna bolovanja?

Što vas može natjerati na ranojutarnji poziv šefu kojim javljate kako danas (a možda niti tijekom narednih nekoliko dana) ipak nećete doći na posao?

Istraživanje: Odlazimo li na lažna bolovanja?

Viroze i prehlade, gripa, prijelomi nogu i ruku, teže bolesti… sve su to opravdani razlozi zbog kojih uzimamo kraći ili duži predah od posla i odlazimo na bolovanje. No, s druge strane, postoje i oni primjeri kada se odlučujemo na ostanak kod kuće unatoč tome što nismo bolesni.

Prema podacima HZZO-a, u prvoj polovici prošle godine pregledano je 7069 osiguranika i zaključeno 2653 bolovanja, odnosno 38 posto kontroliranih bolovanja. Drugim riječima, gotovo 40 posto bolovanja je bilo otvoreno bez opravdanog razloga.

Istini za volju, kontrolori HZZO-a su provjeravali 'sumnjiva' bolovanja, međutim, brojka je svejedno prilično velika i ne smije se ignorirati.

Kako bismo doznali u kojoj mjeri, i zbog čega, odlazimo na lažna bolovanja, portal MojPosao vas poziva da se odazovete anonimnom Istraživanju o bolovanju i podijelite vaša iskustva.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.