Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najbolji poslodavci u 2019.: dm, Infinum i COBE

Trinaestu godinu zaredom MojPosao je nagradio najbolje poslodavce u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavci u 2019.: dm, Infinum i COBE
Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac', u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: 'Mistake management – Kako pasti i izRasti' MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.
 
Riječ je o anonimnom istraživanju, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojeg MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.
 
Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se Najboljim poslodavcima. 
 

Najbolji poslodavci su dm, Infinum i COBE

 
Najbolji poslodavci u 2019. u kategoriji velikih tvrtki su:
  1. dm-drogerie markt
  2. Rimac Automobili
  3. ZUBAK GRUPA
 
U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su: 
  1. Infinum
  2. Degordian Hrvatska
  3. NOVA GRATIA
 
Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2019. godinu su: 
  1. COBE
  2. Mediatoolkit
  3. MICRO-LINK
 
Također, od ove godine sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a prvi dobitnik je tvrtka COBE.
 

Posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i osobni rast i razvoj dobili najviše ocjene ispitanika 

 
Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su 52 tvrtke (46% srednjih, 38% malih, 13% velikih i 3% micro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 4.500 zaposlenika.
 
Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 2,88 (od mogućih 4). 
 
Ispitanici su najbolje ocjene dali u kategorijama: Posvećenost poslu, Izazovnost radnih zadataka te Osobni rast i razvoj dok su najlošije ocijenjene kategorije Lojalnost i Uključenost u donošenje odluka.
 
Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 29% zaposlenika, što je rast od 5% u odnosu na prošlu godinu, dok 69% djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 5% zaposlenika. 
 

O Istraživanju zadovoljstva zaposlenika

 
Istraživanje zadovoljstva zaposlenika upitnik je koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika. To su: Izazovnost radnih zadataka, Lojalnost zaposlenika, Organizacija rada, Radni uvjeti, Posvećenost poslu, Osobni rast i razvoj, Uključenost u donošenje odluka, Međuljudski odnosi i Komunikacija u tvrtki. 
 
Kroz posljednje četiri kategorije mjeri se angažiranost zaposlenika, koja se prikazuje kao postotak angažiranih, neangažiranih te nemotiviranih zaposlenika. 
 

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.