Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dobitnici nagrada 'Poslodavac prvog izbora' otkrili su nam što bi si poručili prvi radni dan

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti? Odgovore otkriva šesnaesto po redu istraživanje portala MojPosao o poslodavcima prvog izbora.

Dobitnici nagrada 'Poslodavac prvog izbora' otkrili su nam što bi si poručili prvi radni dan

U nastavku vam donosimo dobitne poruke koje bi si dobitnici poručili prvi radni dan posla ili škole:

“U studenome prošle godine došao sam prvi dan na novo radno mjesto i na stolu sam pronašao buket cvijeća i bombonijeru. To mi je bilo toliko simpatično da sam zamolio novu šeficu da me uslika kako bih objavio na društvenim mrežama. Kraj radnog vremena, bombonijera je pojedena a cvijeće ponosno nosim kući i zahvaljujem se kolegama i šefici na darovima za prvi dan na poslu. Nakon 15-ak dana kada smo se malo bolje upoznali šefica mi priznaje da bombonijera i cvijeće nisu bili za mene, nego je taj dan bio njen rođendan i pokloni su bili za nju, ali joj je bilo neugodno reći da vratim stvari, pogotovo kada sam je zamolio da me uslika za društvene mreže. Pouka mlađem sebi: ne diraj cvijeće i bombonijeru.” , Franko iz Zagreba osvojio je glavu nagradu, ljetovanje u prekrasnom Amadria Park Grand Hotelu 4 Opatijska Cvijeta.

Prvi dan je uvijek najteži Rijetko kad te ne obilježi. Vrijeme ne možeš vratiti I zato ga probaj najbolje iskoristiti. Danas na prvi dan škole samo hrabro, A nek ti nova gradiva budu jedro, Nastavnicima uvijek poželi dobro jutro. Šalji pozitivu i pomaži svima, Karakter jačaj dobrim djelima. Obaveze pokušaj redom rješavati, Lagano neće biti, a kasnije će te spašavati. E nemoj nikad nikog ismijavati. I kad jednom prođe školsko doba L ogično bi bilo da si već zrela osoba I krenuti na posao čim prije treba. Prvi je dan, nemoj da te pojede trema, Oduševi ih, nek vide da imate zajedničkih tema. Samoinicijativan i kreativan uvijek budi, Lakoćom najbolja rješenja nudi, A svoje ideje se predlagati usudi.” Poručila nam je Nikolina iz Petrijanca koja je osvojila Huawei SmartWatch.

A za kraj Marko, dobitnik TaoTronics uljnog difuzora kaže: 

“Poštovani, Dopustite da vam oduzmem nekoliko minuta. Prošlo je već jako dugo od mog prvog dana škole. Sigurno ste čuli onu: da mi je ova pamet i one godine. Napisat ću pismo malom sebi, koje bih volio da sam mogao pročitati prvog dana nastave (ili da mi je netko pročitao): “Dragi M, danas je početak nove životne avanture. Možda sad nećeš razumjeti sve što ti pišem, no jednog dana će ti biti jasno, no nemoj da onda bude prekasno. Ovo su ti male upute, odnosno savjeti kako dati najbolje od sebe. Nemoj se bojati, budi hrabar. Svaki dan je nova prilika, iskoristi je. Budi prijatelj, ali iskreni. Nikad se nemoj smijati drugima, ne znaš njihove probleme. Pomogni svakome u njegovoj avanturi, ako to možeš. Učitelji ti nisu neprijatelji, već tvoji putokazi, budi dobar prema njima. Nemoj biti tužan ako sve ne ide kako si zamislio, ali uvijek daj svoj maksimum, trud će se isplatiti. Nije bitno ako ti crtanje nije jaka strana, ne mogu svi biti umjetnici. Nije bitno ako ne možeš najbrže trčati, ne mogu svi biti sportaši. Nije bitno ako ne znaš odmah s brojevima, ne mogu svi biti znanstvenici. Bitno je da si daš šansu, da pokušaš dati najbolje od sebe u svim područjima. Otkrij što te najviše zanima i radi to strastveno. Sigurno ćeš još puno puta čuti da je školsko doba najljepše i to je istina, uživaj u njemu i upamti: budi svoj, svijet čeka na tebe! Tvoj prijatelj iz budućnosti”.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.