Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Plenković: Obećavam 7.600 kn prosječne plaće

Plenković: Obećavam 7.600 kn prosječne plaće

Plenković poručuje kako će nova Vlada ispuniti i najave o rastu prosječne i minimalne plaće.

Mandatar Andrej Plenković poručio je u četvrtak kako najava o otvaranju 100 tisuća radnih mjesta u iduće četiri godine nije slučajna i da se temelji na rezultatima rada njegove Vlade u protekle četiri godine prenosi Pd.

„Taj broj nije u program nove Vlade stavljen kao plod kreacije u dokolici, nego na temelju rezultata prvog, četverogodišnjeg mandata moje Vlade, a to je 110 tisuća radnih mjesta koje smo ostvarili“, uzvratio je Plenković oporbenim zastupnicima koji su propitivali realnost te najave.

Svjesna da je to ključna mjera, nova Vlada za aktivne mjere zapošljavanja, diže iznos sa 7, 5 milijardi na 10 milijardi kuna.

Obećavam 7.600 kuna prosječne plaće

Plenković poručuje kako će nova Vlada ispuniti i najave o rastu prosječne i minimalne plaće.

„Obećavam 7.600 kuna prosječne plaće četiri godine od danas“, uzvratio je Katarini Peović (RF).

U našem dosadašnjem mandatu minimalnu smo plaću podignuli za 754 kune, odgovorio joj je mandatar koji do kraja mandata nove Vlade najavljuje prosječnu plaću od 7600 kuna, a minimalnu od najmanje 4250.

 

Izvor: Poslovnidnevnik

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.