Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

'Samo uz pridržavanje mjera možemo očuvati nastavak rada industrije organizacije događaja'

'Samo uz pridržavanje mjera možemo očuvati nastavak rada industrije organizacije događaja'

Nacionalna udruga ugostitelja uoči vikenda i većih okupljanja na otvorenom, u noćnim klubovima, obiteljskim događajima i svadbama, apelira na organizatore i sudionike na pridržavanje svih mjera i preporuka koje su propisale epidemiološke službe i Stožer civilne zaštite.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kaže da organizatori ulažu velike napore i sredstva kako bi osigurali uvjete za neometano održavanje slavlja i svečanosti, rada klubova i ugostiteljskih objekata prenosi Novac.hr.

"Sa sigurnošću mogu tvrditi kako se takvi događaji mogu provoditi pridržavajući se svih propisanih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite. Imamo jasne pokazatelje kako aktualne mjere nadležnih tijela daju dobre rezultate i zbog toga je ključno da ih se pridržavamo", kaže Medak.

Kaže kako to potvrđuju analize koje pokazuju da se u mjesec dana, bez ikakvih problema, u Hrvatskoj održi 1.200 svadbi te velik broj drugih obiteljskih okupljanja.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja iznose da je samo na svadbama u proteklih mjesec dana okvirno sudjelovalo više od 230 tisuća ljudi, a da su prema podacima Stožera civilne zaštite u istom razdoblju evidentirana 234 slučaja transmisije virusa kao posljedice prisustvovanja na svadbenim svečanostima.

To čini tek 0,1 posto od ukupnog broja ljudi koji su sudjelovali na tim događajima.

"Još jednom javno pozivamo sve organizatore i sudionike raznih događaja, ali i čitavu javnost, na pridržavanje svih propisanih mjera.

Samo na taj način moguć je nastavak održavanja takvih događaja, nastavak rada za čitavu industriju organizacije događaja te stvaranje najsretnijih uspomena za sve njihove sudionike", zaključuje Medak.

Dodaje da su uz propisane mjere članovi Nacionalne udruge ugostitelja samostalno definirali niz dodatnih mjera koje provode radi zaštite zdravlja gostiju i zaposlenih.

 

Izvor: Novac.hr

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.