Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

U srpnju zabilježeno dva milijuna dolazaka turista!

Prema podacima e-Visitora, Hrvatska je danas 27. srpnja prešla dva milijuna turističkih dolazaka, što je 54 posto u usporedbi s prošlom godinom. Najpopularnije komercijalne destinacije redom se nalaze u Istri. Riječ je o Rovinju, Medulinu i Poreču .

U srpnju zabilježeno dva milijuna dolazaka turista!

Zanimljivo je da se među najposjećenijim destinacijama po prvi put ove sezone pojavio  i Split, što je zapravo vijest mjeseca, jer je riječ o prvom dalmatinskom gradu koji se plasirao među sedam ili osam vodećih komercijalnih turističkih odredišta.

Rast Splita može značiti da će u Dalmaciju u kolovozu ipak možda doći ponešto gostiju i da sezona nije sasvim upropaštena, što je najbolja stvar koja se može dogoditi hrvatskoj turističkoj industriji, kao i sektorima vezanima uz turizam.

Kako prenosi portal PlavaKamenica rezervirati sobu za vikend u Dalmaciji je sve teži zadatak. Tako se njihov novinar osobno uvjerio da je slobodnih kapaciteta znatno manje, kao što je bio slučaj prije korone.

 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.