Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Hrvatska osigurala milijun i pol doza cjepiva protiv koronavirusa

Hrvatska osigurala milijun i pol doza cjepiva protiv koronavirusa

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u utorak kako je Hrvatska već osigurala milijun i pol doza novog cjepiva protiv koronavirusa.

“Postoji nekoliko velikih inicijativa, za sada su dvije najveće, od kojih je jedna na europskom nivou koje s različitim proizvođačima cjepiva koji su u ovom trenutku otišli najdalje u njegovom ispitivanju, potpisuju predugovore.

Na europskom nivou, Hrvatska je potpisala jedan takav ugovor gdje smo rezervirali oko milijun i pol doza tog novog cjepiva. To sam potpisao prije dva dana”, otkrio je Beroš, a prenosi Danica.hr.

Ovog časa najdalje su ipak otišle američke kompanije Moderna i Pfizer koje su objavile da su ušle u treću fazu testiranja cjepiva na po 30.000 sudionika.

Anthony Fauci, vodeći američki epidemiolog, otkrio je kako te tvrtke već proizvode cjepivo i samo čekaju da ga nakon ispitivanja odobre regulatorna tijela.

To bi se moglo dogoditi već do kraja godine, pa bi se u studenom ili prosincu pojavilo čak 50 milijuna doza za građane SAD-a.

 

Izvor: Danica.hr

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.