Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Veliki rezovi u industriji

Jedan od najjačih sektora broji gotovo 20 posto manje zaposlenih.

Veliki rezovi u industriji

Ukupan broj zaposlenih u industriji u lipnju ove godine manji je za 0,5 posto u odnosu na svibanj, dok je u odnosu na svibanj prošle godine smanjen za 3,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Kako piše Jutarnji list, podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 19,4 posto, u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 6,7 te u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za tri posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, za 1,7 posto.

Znatniji se pad broja zaposlenih u lipnju ove u odnosu na lipanj prošle godine bilježi i u proizvodnji odjeće 9,9 posto, proizvodnji strojeva i uređaja 8,4 posto, proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica također za 8,4 posto, proizvodnji namještaja pet posto itd.

Rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika, uz ostalo, registrira u proizvodnji tekstila, za 11,8 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za 4,6 posto, proizvodnji gotovih metalnih proizvoda, za 1,8 posto itd.

Po podacima DZS-a, u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje broj zaposlenih u industriji je pao za tri posto.

Izvor: Jutarnji list

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.