Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Radimo li i dalje od doma?

Sudjelujte u najnovijem MojPosao istraživanju i otkrijte nam kakva je situacija u vašoj tvrtki.

Radimo li i dalje od doma?

Tijekom lockdowna u ožujku i travnju, kada su na snazi bile najrigoroznije mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa, čak dvije trećine zaposlenih u Hrvatskoj radilo je na daljinu, izvršavajući svoje radne zadatke iz udobnosti vlastitog doma.

U međuvremenu su mjere dobrim dijelom ukinute ili ublažene što je velikom broju radnika omogućilo povratak na njihova uobičajena radna mjesta, međutim, dio ljudi i dalje radi od kuće.

Jeste li i vi među njima? Ako jeste, imate li osigurane sve preduvjete za nesmetan rad na daljinu – kvalitetan stol i stolac, računalo, stabilnu internetsku vezu i slično? U slučaju da ste bili primorani kupovati namještaj/opremu za rad od doma, tko je pokrio nastale troškove? Vi ili poslodavac?

I smatrate li da bi, s obzirom na promjenu okolnosti i uvjeta u kojima radimo, trebalo mijenjati postojeći Zakon o radu?

Podijelite s nama vaša iskustva i razmišljanja u Istraživanju o radu od kuće – drugi val portala MojPosao.


 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.