Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Rad na daljinu nikad nije bio bliže!

Sudjelujte u MojPosao istraživanju o budućnosti organizacije rada i radnog mjesta.

Rad na daljinu nikad nije bio bliže!

Prema tumačenju američkog inženjera i statističara Williama Edwardsa Deminga 'promjena nije nužna jer niti opstanak nije obvezan'.

Kao rijetko gdje drugdje, Demingova tvrdnja je posebno primjenjiva na tržištu rada. Okruženje je to koje se neprestano prilagođava u tom trenutku važećim uvjetima i okolnostima, odustajući bez previše razmišljanja od već uhodanih, a sada zastarjelih pravila ponašanja i pronalazeći neka nova, prikladnija rješenja. I odbacujući sve one nespremne na prilagodbu. 

Jedna od nužnijih promjena unatrag godinu i pol dana, otkako su karantena, lodckdown i procijepljenost postale dio svakodnevnog rječnika, jest ona vezana uz rad od kuće.

Dok traju pregovori o novom Zakonu o radu, koji bi prema najavama trebao osuvremeniti i primjerenije definirati rad na daljinu, postavlja se pitanje kako je trenutno organiziran rad u Hrvatskoj, odnosno kako će izgledati budućnost rada?

Hoćemo li jesen dočekati radeći iz ureda, od kuće, ili ćemo, pak, kombinirati ova dva oblika rada? 

Uzimaju li poslodavci u obzir želje zaposlenika prilikom donošenja odluke o organizaciji rada? 

Imaju li poslodavci jednako povjerenje u radnike koji rade iz udobnosti vlastitog doma, kao što imaju u one koje svakodnevno viđaju u uredu?

Kako bismo doznali odgovore na ova i brojna druga pitanja, pozivamo van na sudjelovanje u istraživanju 'Rad na daljinu nikad nije bio bliže!', koje za cilj ima ponuditi jasniju sliku budućnosti rada u Hrvatskoj.

Rezultati istraživanja bit će predstavljeni u okviru ovogodišnje HR Days konferencije, koja će se održati 22. i 23. rujna u Rovinju, na najvećem okupljanju regionalne HR zajednice!

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.