Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Trosatno dežurstvo plaćaju 950 eura, kandidata nema

Problemi s pronalaskom radnika prisutni si u sektoru medicine.

Trosatno dežurstvo plaćaju 950 eura, kandidata nema

Industrijski i ugostiteljski sektor već duže vrijeme očajnički traže kvalificirane kadrove, a sada to pogađa i medicinski sektor. Unatoč primamljivoj financijskoj ponudi, za posao pedijatara u Štajerskoj nitko nije zainteresiran.

“Nudimo po 950 eura za trosatno dežurstvo subotom i nedjeljom, od 9 do 12 sati. Pa me zanima što se događa. Očito nam jednostavno ide predobro”, kaže Klaus Pessenbacher, medicinski direktor “Health Care Styria”, prenosi poslovni dnevnik.

Čak ni planove reforme hitne pedijatrijske službe nisu svi liječnici dobro prihvatili. Stari model je postupno ukinut krajem ožujka, a novi se bori s velikim početnim problemima. Na primjer, vikend služba nije mogla biti u potpunosti popunjena u prvih nekoliko tjedana.

“Do sada imamo samo jednog umirovljenog pedijatra koji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno još nismo uspjeli zaposliti dovoljno pedijatara za to. Mnogi se jednostavno osjećaju preopterećeno i ne žele raditi i vikendom”, rekao je Pessenbacher.

Izvor: poslovni dnevnik

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.