Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otkrili ste nam koja pitanja poslodavci trebaju postaviti na razgovoru za posao

Autori najoriginalnijih pitanja, prikupljenih u okviru istraživanja 'Poslodavac prvog izbora', osvojili su vrijedne nagrade.

Otkrili ste nam koja pitanja poslodavci trebaju postaviti na razgovoru za posao

Pored atraktivnih primanja i odličnih uvjeta rada, sigurnosti radnog mjesta, harmoničnih odnosa s kolegama te mogućnosti profesionalnog napretka, sve veći utjecaj na naše zadovoljstvo određenim poslodavcem ima sam selekcijski proces. Krenuvši od dizajna oglasa za upražnjeno radno mjesto, jednostavnosti prijave na natječaj, pravovrmene povratne informacije od strane poslodavca pa sve do posljednje stepenice na tom putu – razgovora za posao.

Nekoć su se 'vrtila' uvijek ista, pomalo dosadna i bezlična pitanja. 

'Gdje se vidite za 5 godina?', 'Koje su vaše jake/slabe strane?', 'Snalazite li se dobro u stresnim situacijama' i druga neoriginalna pitanja postavljaju se već godinama i red je da ih zamijeni kreativnijim i zanimljivijim rješenjima.

Tim povodom smo u okviru istraživanja Poslodavac prvog izbora, koje nam je trinatestu godinu zaredom otkrilo kako je dm-drogerie markt najatraktivniji poslodavac u Hrvatskoj, postavili pitanje: 'Koje je najbolje pitanje koje tvrtka može postaviti na razgovoru za posao i zašto?'.

Iz mnoštva vaših originalnih prijedloga, izdvojili smo i nagradili, po našem sudu, tri najmaštovitija-

Ivana je osvojila glavnu nagradu, Električni romobil Xiaomi, zahvaljujući sljedećoj poruci:

„Što bismo sve trebali kako bismo vam smanjili početni stres i moguća loša osjećanja, odnosno kako biste se osjećali kao dio tima i dobrodošlo? Smatram da pitanjima kojima pokazuju da im je stalo i do naše dobrobiti (naravno ako zaista iskazuju interes), zapravo odskaču od tipičnih pitanja kojima nas nastoje zbuniti ili direktno pokazuju da smo u podređenoj poziciji.“

Drugu nagradu, Vivax bluetooth zvučnik, šaljemo Blaženki koja je napisala:

„Kako Vam možemo mi pomoći u prilagodbi na novi posao, što bi Vam zasigurno pomoglo da se osjećate dobro? Svaka promjena posla ili početak rada je težak i stresan, a osjećaj da si sam i da se ne možeš ikome obratiti za pomoć i savjet još ga čine težim. Pokazujući da nas razumiju i da im je stalo doprinose boljem dojmu, privlače ljude sebi i iskaču od većine koji se ponašaju kao da nikad nisu bili početnici i zahtijevaju perfekcionizam od prvog radnog dana."


Treću nagradu, Slušalice MS EOS B500, osvojila je Gordana:

„Što vas najviše motivira, a što demotivira na poslu? Poslodavac bi trebao osluhnuti i želje zaposlenika i doznati čime ga može dodatno motivirati. Kao zaposleniku bi mi to puno značilo jer bi to bio dokaz da nekoga zanima što bi meni olakšalo i boravak na radnom mjestu učinilo ugodnijim i motivirajućim, te da mi to na kraju i omogući kako bi mogla dati svoj maksimum.“

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.