Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Alma Media, grupacija u čijem sastavu djeluje MojPosao, dobila priznanje za djelovanje u borbi protiv klimatskih promjena

Unazad pet godina, tvrtka je prepolovila emisije stakleničkih plinova iz vlastitih aktivnosti.

Alma Media, grupacija u čijem sastavu djeluje MojPosao, dobila priznanje za djelovanje u borbi protiv klimatskih promjena

Alma Media, medijska grupacija u čijem sastavu kao pouzdani partner djeluje i portal MojPosao, posvećena je odgovornom ponašanju prema svim svojim dionicima.

Posljednja u nizu potvrda odgovornog i održivog poslovanja grupacije stigla je u obliku priznanja Leadership leverl rating A-. Riječ je o drugoj najvišoj ocjeni za djelovanje protiv klimatskih promjena, koju dodjeljuje međunarodna, neprofitna organizacija CDP, koja raspolaže s najbogatijim i najopsežnijim skupom podataka o korporativnim i gradskim aktivnostima kad je posrijedi briga o okolišu.

Alma Media već godinama ulaže u dugoročne napore za smanjenje emisije stakleničkih plinova. Unazad pet godina, tvrtka je prepolovila emisije stakleničkih plinova iz vlastitih aktivnosti. Digitalna transformacija poslovanja nastavit će smanjivati emisije stakleničkih plinova iz vlastitih operacija tvrtke i u lancu podizvođača.

“Ostvarena ocjena odražava postignute rezultate. To je važna prekretnica za nas dok odlučno nastavljamo naš rad. Borba protiv klimatske krize i dalje je ključna, a također moramo dodatno minimizirati utjecaje na okoliš u našem lancu vrijednosti. Alma Media je predana smanjenju svojih apsolutnih emisija stakleničkih plinova Scope 1 i 2 za 52 posto do 2030. u usporedbi s 2019.”, kaže Elina Kukkonen, SVP za komunikacije i brend.

Alma Media Supplier Code of Conduct

Korporativna odgovornost sastavni je dio poslovanja Alma Medie, a s ciljem promicanja vrijednosti koje će pridonijeti stvaranju odgovornijeg poslovnog okruženja nedavno je objavljen Alma Media Supplier Code of Conduct (CC). Radi se o dokumentu koji u sebi sadrži etičke smjernice za dobavljače, podizvođače i pružatelje usluga Alma Medie.

Rad grupacije Alma Media temelji se na kontinuiranom unapređenju otvorene suradnje, stvaranju vrijednosti i učinkovitom radu za dobrobit obje strane.

Etičke smjernice vrijede u svim zemljama u kojima Alma Media posluje i njeni partneri su obavezni slijediti propisana načela u svom poslovanju.

Kao dugogodišnji partner i član grupacije, MojPosao je nedavno predstavljene smjernice spremno 'utkao' u svoje poslovanje.

U suštini, odgovornost upravljanja u smjernicama Kodeksa ponašanja uključuje teme poput sprječavanja korupcije, mita i kršenja ljudskih prava u poslovnim operacijama. Također, podrazumijeva ravnopravan tretman partnera, poštenu konkurenciju te pridržavanje zakona i propisa. Nadalje, uključuje pažljivo rukovanje korisničkim podacima, poštivanje prava intelektualnog vlasništva i povjerljivosti te osiguravanje sigurnih online usluga s nultom tolerancijom za ozbiljne incidente koje uključuju prijevare.

Alma Media se obvezala da će 50% velikih podizvođača grupacije potpisati kodeks ponašanja Alma Medije 2022. i poziva sve podizvođače, dobavljače te pružatelje usluga da potpišu kodeks ponašanja.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.