Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

U ovim industrijama radnici najbrže dolaze do novog posla

Primjerice, istraživanje pokazuje da oko 80 zaposlenih u IT-u u manje od tri mjeseca pronađe novi poslovni izazov.

U ovim industrijama radnici najbrže dolaze do novog posla

Nakon masovnog zapošljavanja tijekom pandemije drugu polovicu godine na tehnološkom tržištu obilježili su i - otkazi. Najveći rezovi napravljeni su u Amazonu i Meti, u kojima je bez posla ostalo više od 10 tisuća ljudi, no kako je pokazalo istraživanje ZipRecruitera, većina otpuštenih tehnoloških radnika brzo ponovno nađe posao.

Usprkos trenutačnom stanju na tržištu, na kojem je dio kompanija koji nije počeo s otpuštanjima (ili barem nisu otpustili velik broj ljudi) stopirao zapošljavanje, čini se kako za kvalitetan kadar, pogotovo u tehnološkoj industriji, i dalje ima dovoljno otvorenih radnih mjesta. Potvrđuje to i velik broj slobodnih radnih mjesta u IT-u, oglašenih na portalu MojPosao.

Podaci ZipRecruitera koji se odnose na SAD tako pokazuju da gotovo 40 posto otpuštenih tehnoloških radnika pronađe posao manje od mjesec dana od početka pretrage za novim poslodavcem, piše zimo.hr.

Nakon tri mjeseca od početka pretrage njih 79 posto pronađe posao. Broj kompanija koje otpuštaju radnike nije zanemariv, no broj onih koji i dalje traže nove zaposlenike veći je od onih koji otpuštaju.

Oni su i dalje najtraženiji radnici s najtraženijim vještinama, objasnila je Julia Pollak iz ZipRecruitera razlog tako velike potražnje za zaposlenicima u tehnološkom sektoru. Osim njih, posao brzo pronađu i zaposlenici u industrijama zabave, transporta i dostave te je na američkom tržištu danas otvoreno više od 10 milijuna radnih mjesta, što je manje u odnosu na ranija razdoblja, no te brojke pokazuju kako je potražnja za radnom snagom i dalje vrlo velika.

Samo pet posto zaposlenika iz tehnološkog sektora koji su posao pronašli između travnja i listopada ove godine provelo je više od pola godine u potrazi za novim radnim mjestom, što je velik pad u odnosu na 26 posto iz razdoblja od kolovoza prošle do veljače ove godine.

Izvor: zimo.hr

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.