Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otkrij zašto je Valamar 'Prvi s razlogom'!

Biti sezonac u tvrtki Valamar prvi je korak prema stalnom poslu i karijeri u turizmu. Posjeti njihov štand na Sezoncu i postani dio Valamar obitelji!

Otkrij zašto je Valamar 'Prvi s razlogom'!

Neumorno pomiču granice gostoprimstva. Ulažu 5 milijuna eura u povećanje plaća i programe nagrađivanja za 7 tisuća zaposlenika. Prate suvremene trendove u turizmu, ali ih i stvaraju. Oni su Valamar i ponovno svoju potragu za kvalitetnim sezonskim radnicima započinju na dobro poznatom mjestu - sajmu poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr

Prije no što posjetiš njihov štand i otkriješ na kojim pozicijama traže 'pojačanja', doznali smo kako je to raditi u tvrtki koja godinama s ponosom nosi titulu jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Konkurencija u turističkom sektoru je doista snažna no vi ste, kako s ponosom ističete na Vašim stranicama, ’prvi s razlogom’. Koji je to razlog ili, bolje rečeno, razlozi, koji vas izdvajaju od konkurencije?

Uistinu smo ponosni na to što je Valamar nekoliko godina za redom proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu. Presudni faktori prilikom izbora Valamara bili su, između ostalih, harmonični odnosi na radnom mjestu, sigurnost radnog mjesta i socijalna odgovornost poslodavca, kao i vodstvo u sektoru, visina plaće i ostali benefiti koje poslodavac nudi. 

Valamar je ”Prvi s razlogom” i za to ima mnogo, mnogo razloga. Neki od razloga zašto bi Valamar mogao biti vaša sljedeća destinacija su najbolja primanja u turizmu, mnogobrojni programi nagrađivanja, mogućnost razvoja karijere, rad i učenje uz vrhunske profesionalce te mogućnost upoznavanja neke od naših od predivnih destinacija od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. 

Kako biste opisali vrijednosti i korporativnu kulturu Valamara? Na što stavljate naglasak u radu i kakvo poslovno okruženje za vaše zaposlenike nastojite osigurati?

Briga o zadovoljstvu naših zaposlenika nam je prioritet. Naši zaposlenici dio su obitelji Valamar te je njihov doprinos u vrhunskoj usluzi, kreativnosti, gostoljubivosti i kreiranju nezaboravnih doživljaja za goste apsolutno nezamjenjiv. Raditi u velikom timu donosi puno pogodnosti, mogućnost učenja, napredovanja i razvoja karijere. Poslovanje Valamar temelji se na gostoljubivosti, ambicioznosti, inovativnosti, odgovornosti i ponosu što pripadamo vodećoj turističkoj kompaniji u Republici Hrvatskoj. Važno nam je da naši zaposlenici usvoje temeljne vrijednosti kompanije te ih primjenjuju u svakodnevnom radu.

Valamar posebnu pozornost posvećuje razvoju karijera, edukacijama i treninzima stoga je razvio V-Excellence, interni program cjeloživotnog učenja i stjecanja znanja korisnih za poslovanje u turizmu i ugostiteljstvu. Pokrenuli smo i digitalizaciju edukacijskih programa te zaposlenicima osiguravamo zanimljiv sadržaj na PERO platformi za edukaciju, razvoj i onboarding.

Na kojim sve pozicijama tražite ’pojačanja’ za nadolazeću turističku sezonu i koje sve benefite nudite potencijalnim zaposlenicima?

Na stranici Dobar posao u Valamaru zainteresirani mogu pogledati sva otvorena radna mjesta za zapošljavanje u sezoni, ali i na poslovima u korporativnim funkcijama www.dobarposaouvalamaru.com. 

Smještaj i topli obroci sezonaca koji dolaze raditi u naše destinacije osigurani su od strane Valamara. Kuća Valamar predstavlja koncept osiguranja kvalitetnog smještaja i prehrane sezonskih radnika tijekom njihova boravka u destinaciji u kojoj rade. U koncept Kuće Valamar ulaze moderno uređeni objekti za sezonske radnike koji osiguravaju izuzetno komforne i ugodne uvjete boravka u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom i toaletom, televizorom i hladnjakom. Uz kuhinju i blagovaonicu, na raspolaganju je i posebna prostorija opremljena strojevima za pranje, sušenje i peglanje rublja. Radnicima su na raspolaganju i zajedničke prostorije za odmor s televizorom, DVD uređajem, Playstation konzolom, društvene igre i besplatni wi-fi Internet. Posebnu pažnju smo posvetili i uređenju vanjskih prostora koji sadrže klupe i roštilj, a rekreativce i sportaše razveselit će i vanjske fitness sprave.

Naši zaposlenici imaju pravo i na brojne druge pogodnosti kao što su ValamArtist kartica koja osigurava 30% popusta u Valamarovim ugostiteljskim objektima u destinacijama te povoljnije cijene i usluge kod Valamar partnera. Također, zaposlenicima te njihovim obiteljima i prijateljima osiguravamo posebne family&friends cijene smještaja u Valamarovim objektima.

Kako biste opisali iskustvo rada u Valamaru?

Svi kažu da iza svake uspješne kompanije stoje zaposlenici. Mi kažemo da iza uspjeha naše kompanije stoje ponosni i zadovoljni zaposlenici. Pročitajte njihove priče i uvjerite se sami.

U Valamaru sam osam sezona. Karijeru sam započela u objektu Valamar Albona Hotel & Residence, a potom sam prešla u Valamar Bellevue Resort u Rapcu. Radila sam i u Valamar Sanfior Hotel & Casa objektu te Valamar Girandella Resortu. Svugdje je lijepo, ali moram priznati i da mi je najljepše u ‘mom’ Valamar Bellevue Resortu. Najviše volim raditi u otvorenim kuhinjama, ispred gostiju. Posebno uživam u pripremi jela u woku. Jako volim komunicirati s našim gostima i to mi je jedna od najljepših strana ovog posla. Većinom razgovaramo o hrani, o tome odakle dolaze, kako im se sviđa naša destinacija i o još mnogočemu. Karijerom i radom u Valamaru sam jako zadovoljna. Nude nam se brojne prilike za edukacije i usavršavanje. U posebno lijepom sjećanju ostala mi je edukacija održana na Lošinju, u sklopu koje smo od poznatog zagrebačkog chefa naučili mnogo toga, a s nekim stvarima se i susreli prvi put, kao što je halal ili košer hrana. Obično je riječ o dvodnevnim ili trodnevnim cjelodnevnim edukacijama diljem obale i Istre. 

Ana Težak - Kuharica, Valamar Bellevue Resort

Jako sam zadovoljan u Valamaru. Posebno mi se sviđa rad s gostima, zatim opuštena, ali i dalje iznimno profesionalna atmosfera s kolegama. Sve izazove s kojima se eventualno i susretnemo, riješimo uz pomoć šefova i kolega.. Dobre materijalne uvjete prati i širok spektar različitih pogodnosti. Riječ je o kompaniji koja isplaćuje 13. plaću, što nam puno znači. Radno vrijeme je fleksibilno i možemo ga u dogovoru s nadređenim i kolegama prilagoditi svojim potrebama. Imamo i ValamArtist karticu, zahvaljujući kojoj možemo računati na pogodnosti u Valamarovim objektima, kao što je 30 posto popusta u Valamarovim restoranima i barovima, uz Family & Friends popuste na noćenja. S ValamArtist karticom ostvarujemo i popuste kod Valamarovih partnera, a lista usluga uključuje oftalmološki pregled, usluge stomatologa, frizera i brojne druge. Možemo računati i na brojne mogućnosti napretka i razvoja karijere. Na raspolaganju su nam brojne edukacije i tečajevi, primjerice, za sommeliere i bariste, zatim učenje jezika te usavršavanje niza drugih vještina. Volim rad s gostima i ponosan sam na sve što sam postigao. Svim mladima preporučujem rad u Valamaru, posebno onima koji vole komunikaciju i rad s gostima.

Daniel Knapić - Konobar, Isabella Valamar Collection Island Resort

 

Poznati ste kao poslodavac koji svojim zaposlenicima nudi i priliku cjelogodišnjeg sezonskog rada i mogućnost stalnog radnog odnosa nakon sezone. Koliko je to učestala praksa?

Sezonski radnici svakako imaju mogućnost i za stalno zaposlenje jer svake godine 300 – 400 zaposlenika zapošljavamo na neodređeno radno vrijeme. Valamar svake godine značajan broj zaposlenika uključuje i u mjeru stalni sezonac koja osigurava cjelogodišnju novčanu sigurnost i prijavu na produženo mirovinsko osiguranje u zimskom periodu. 

Također, sezonskim zaposlenicima nudimo i mogućnost rada u Valamarovim hotelima u Austriji tijekom zimskog perioda, čime također ostvaruju mogućnost rada tokom cijele godine.

Poruka za kraj/biste li htjeli nešto dodati i na posebno se osvrnuti?

Ukoliko i ti želiš postati ponosan i zadovoljan zaposlenik koji stoji iza uspjeha najpoželjnijeg poslodavca u turizmu, prijavi se već danas i postani dio Valamar obitelji! Veselimo se tvojoj prijavi!

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.