Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dio građana dobit će dodatak na plaću, isplata već u rujnu

Ova odluka uklapa se u politiku Vlade kontinuiranog povećanja plaća

Dio građana dobit će dodatak na plaću, isplata već u rujnu

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o isplati dodatka na plaću državnim službenicima i namještenicima. 

"Ova odluka će značiti isplatu dodatka na plaću u visini od pet do 10 posto državnim službenicima i namještenicima koji u najvećoj mjeri nemaju dodataka, a bit će isplaćeni na plaću za kolovoz već u rujnu ", kazao je premijer Andrej Plenković dodavši kako pravo na ovaj dodatak do uvođenja novog sustava plaća ostvaruje oko 29.000 zaposlenih.

"A riječ je o policijskim službenicima, pravosudnim policajcima, službenicima Carinske i Porezne uprave te službenici koji ne ostvaruju nikakav dodatak na plaću",istaknuo je naglasivši kako se i ova odluka uklapa u politiku Vlade kontinuiranog povećanja plaća te je rezultat dijaloga sa socijalnim partnerima.

"Podsjetit ću da je u mandatu naše Vlade osnovica u državnim i javnim službama porasla za 33 posto, da smo u lipnju imali dodatak od 100, 80 i 60 eura za više od 219.000 zaposlenih, da smo sa sindikatom koji predstavlja zaposlene u pravosuđu dogovorili dodatak od 12 posto i da se radi na pripremi usvajanja Zakona o plaćama u državnim i javnim službama u drugom čitanju te na uredbama. Time ćemo napraviti jednu veliku reformu sustava plaća koja će omogućiti kvalitetniji i uravnoteženiji, pravedniji sustav koji imamo danas, a koji, naravno, znači, i veće plaće" poručio je, piše 24 sata.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.