Share
Tweet
Share

AVL-AST d.o.o. za razvoj napredne simulacijske tehnologije

„Strast i rezultati uz pomoć naprednih simulacijskih tehnologija!“

AVL-AST  d.o.o. („AVL“) je član koncerna AVL  List GmbH, najveće svjetske kompanije za razvoj pogonskih sustava na motore s unutarnjim izgaranjem i ispitnih sustava sa sjedištem u Grazu te je jedno od vodećih društava s vrhunskim ugledom na tržištu. Tradicija traje od 1948. i obuhvaća  45 tvrtki diljem svijeta, a AVL-AST kao strateški partner stvara i izgrađuje softwerska rješenja potrebna za projektiranje i optimizaciju pogonskih sustava za osobna vozila, komercijalna vozila, velike motore i specijalna vozila.

Cilj društva jest ispuniti zahtjeve najviše kvalitete za svoje proizvode te osigurati i zadržati najvišu razinu klijentova zadovoljstva i povjerenje u marku proizvoda AVL. Naši timovi omogućuju prvorazredne proizvode i usluge a koji proizlaze iz vrhunske kvalitete i stalnog unaprjeđivanja. Poslovanje društva zasniva se na sljedećim temeljnim vrijednostima koje posjedujemo:

 • pionirski duh
 • usmjerenost prema potrošačima
 • sposobnost rješavanja problema
 • odgovornost i
 • neovisnost

VRIJEDNOSTI KOJE STVARAMO

Stvaramo nove vrijednosti temeljene na stvarnim potrebama koje pomiču granice i služe poboljšanju kvalitete života. Da bismo to uspjeli neprestano ulažemo u patentiranje i inovacije koji su važan dio našeg poslovanja.

Naši uspjesi su stoga prepoznati i nagrađivani. AVL-AST izabran je za najinovativniju izvoznu firmu u 2010. godini u Hrvatskoj. Uspjeh i viziju gradimo na intelektualnoj imovini kompanije i kompetencijama naših stručnjaka koji izazovnim zadacima u poticajnoj radnoj okolini uspijevaju osmisliti i isporučiti visoko kvalitetna rješenja za najzahtjevnije klijente u branši.

Naša snaga su naši timovi, bez njih napredak nebi bio moguć i zato tražimo najbolje od najboljih koji mogu i žele postati dio cjeline;

1. Tim za računalne simulacije- koristeći suvremene matematičke modele bazirane na metodi konačnih elemenata (FEM) i računalnoj dinamici fluida (CFD) rade simulacije kompleksnih pogonskih sustava u čijem se centru nalaze motori s unutrašnjim izgaranjem, elektromotori ili  hibridni pogoni

2. Tim za razvoj simulacijskog softvera – koristeći moderne alate razvoja softvera i programske jezike Python, C, C++, stvaraju intuitivan i efikasan softver za sve vrste inženjerskih simulacija na pogonskim sistemima, te kvalitetna sučelja koja omogućuju dobro povezivanje s softverima ostalih svjetskih proizvođača (Matlab, CAD programi ...)

3. Tim za razvoj mjernog softvera – na Microsoft platformi, koristeći jezike C++, C#, razvijaju  programe za parametrizaciju i upravljanje mjerenjima na motorima i pogonskim sustavima, te obradu i vizualizaciju dobijenih rezultata. Dijelovi programa rade u stvarnom vremenu (real time) te se mogu povezati sa simulacijskim modelima napravljenim tokom dizajniranja pogonskih sustava

ODGOVORNOST PREMA OKOLIŠU

Proizvodi, usluge i procesi društva AVL napravljeni su na takav način da se energiju i sirovine koristi na učinkovit način te da se otpad i nusprodukt svodi na najmanju mjeru tijekom životnog ciklusa proizvoda. AVL ne koristi materijale i metode koji predstavljaju rizik za okoliš i zdravlje ako su dostupne druge odgovarajuće mogućnosti.

ZAPOSLENICI

Prateći trendove i potrebe naših zaposlenika gradimo stimulativnu radnu klimu i kontinuirano radimo na poboljšanjima kako eksternim (prema klijentima) tako i internim (prema zaposlenicima).

Kako bismo zadovoljili visoku kvalitetu zapošljavamo stručnjake iz područja elektrotehnike, strojarstva , računalnih znanosti te primjenjene matematike.

Naši zaposlenici su;

 • Talentirani pojednici motivirani za pomicanje granica pomoću naprednih simulacijskih tehnologija
 • željni usavršavanja i iskazivanja kroz izazovne zadatke
 • stručnjaci kojima ne manjka izazova u radnim zadacima
 • individualci timskog duha
 • poznavatelji nekog od programskih jezika Python, C, C++, C#

Zadovoljstvo i motivacija zaposlenika su nam izuzetno važni te ih nastojimo držati na visokoj razini na način da:

 • osiguravamo atraktivne poslove kroz koje naši zaposlenici imaju mogućnost osobnog potvrđivanja
 • kao globalna kompanija prisutna na svjetskom tržištu, omogućavamo zaposlenicima rad u globalnim timovima
 • kroz interne i eksterne tečajeve i radionice zaposlenici kontinuirano uče i usavršavaju se
 • imaju mogućnost učenja i usavršavanja u internacionalnim okvirima
 • pružamo jednake uvjete rada i razvoja za sve zaposlenike
 • sustav plaća temeljimo na rezultatima kroz atraktivan sustav nagrađivanja
 • kroz fleksibilno radni vrijeme omogućavamo zaposlenicima da bolje iskoriste svoje radno/slobodno vrijeme
 • osiguravamo suvremeno opremljeno radno mjesto u novim prostorijama na atraktivnoj lokaciji, uz sve potrebne alate za rad
 • brinemo o zdravlju i motivaciji zaposlenika
 • nudimo izazov stvaranja tehnologije koja omogućava napredak i poboljšanje životnog standarda

Rezultat zajedničkog truda je stalni rast kompanije, osigurano stabilno radno okruženje sa vrlo niskom fluktuacijom, iznadprosječnim primanjima te različitim oblicima usavršavanja.

Ostavili smo dojam na vas? Ostavite i vi na nas!

Ako se prepoznajete u nekoj od karakteristika a želite graditi svoju karijeru u stimulativnom okruženju koje podržava vaš potencijal, želimo vas upoznati.

Pošaljite nam otvorenu molbu  na potencijali@avl.com.  Izazovi čekaju!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.