Share
Tweet
Share

Kreiraj MojProfil i poveži se s posloprimcima i poslodavcima.

Profili

Više


MojPosao uveo je opciju kreiranja Profila – online životopisa za svakog korisnika portala. Izradom svog Profila, tražitelj posla dobiva mogućnost da pod svojim korisničkim računom izradi online životopis do najsitnijh detalja koji mu uvelike pomažu pri dobivanju posla.

Posloprimac tako može uređivati svoje prijašnje radno iskustvo, obrazovanje, stručnu spremu, navesti koje jezike govori, može dodati vještine koje poznaje, navesti svoje idealno radno mjesto te dodati nekoliko crtica koje ga najbolje opisuju. Uz spomenute stavke, posloprimac uz svoj profil može dodati i svoju fotografiju te primjerice video prezentaciju kako bi se potencijalnom poslodavcu predstavio u najboljem mogućem svjetlu.

Svaka spomenuta stavka nosi određeni postotak i korisniku se sugerira da svoj Profil što bolje i detaljnije uredi kako bi poslodavci stekli što bolju predođbu o njima kao zanimljivom kandidatu. Pregledom u popunjenost svog Profila, svaki korisnik svoj profil iznova može uređivati kako bi ostavio što bolji dojam, a velikim postotkom popunjenosti njegov će se Profil izdvajati pred poslodavcima koji traže budućeg zaposlenika u bazi životopisa.

Jednom kreiran, Profil se veže za korisnički račun i uvijek je dostupan korisniku koji ga može priložiti pri svakoj prijavi za posao. Iz profila se moguće izravno prijaviti na neki oglas za posao, a dodana je i opcija unosa dodatnih dokumenata kao što su molba, preslika diplome ili još drugih dokumenata. Svi dodani dokumenti sačuvani su uz taj isti profil tražitelja posla i uvijek dostupni pri ponovnoj prijavi za neki posao.

Korisniku se nudi i mogućnost pregleda svih prijašnjih oglasa na koje se prijavio. Klikom na link ‘Prijave’ korisnik može vidjeti kopije svih prijava koje je slao na natječaje na portalu MojPosao. One se spremaju kronološki pod njegovim profilom i uvijek su dostupne za pregled.

Klikom na link ‘Spremljene pretrage’ korisnik ima pregled na pretrage poslova koje je spremio i koje ga najviše zanimaju. Primjerice, korisnika zanimaju poslovi u Šibensko-kninskoj županiji pod kategorijom Turizam i ugostiteljstvo. Ukoliko želi, korisnik ovu pretragu može spremiti pod svoj profil te će na taj način uvijek biti informiran o poslovima u ovoj kategoriji zanimanja i županiji.

Putem svog profila, korisnik može stupiti u kontakt i s drugim korisnicima portala, a isto tako može i pratiti poslodavca odabirom opcije ‘Prati ovu tvrtku’ na Profilu poslodavaca. Praćenjem poslodavca, korisnik će primati obavijesti o najnovijim natječajima koje taj poslodavac objavljuje te druge informacije vezane za poslovanje te tvrtke.

Jedna od važnijih opcija pod Profilima korisnika su postavke privatnosti. Korisnik, ukoliko želi, može se u potpunosti ukloniti iz baze životopisa MojPosao portala te biti ‘nevidljiv’ pri pretraživanju profila na samoj stranici. Ove su opcije uvedene kako bi i osobe koje su već u radnom odnosu mogle dobiti mogućnost pronalaska boljeg radnog mjesta, a da im s druge strane bude osigurana potrebna diskrecija. Isto tako, korisnici koji otvoreno traže posao mogu se uz pomoć dvije opcije što bolje uključiti u aktivnu potragu za idealnim zaposlenjem. Odabirom opcije ‘Objavi Profil’ korisnik je dostupan u bazi životopisa te na taj način daje svoj profil na uvid poslodavcima koji tu bazu pretražuju. Ukoliko želi, svoj profil može učiniti pretraživim i na samom portalu MojPosao putem opcija vidljivosti profila, te na taj način stupiti u kontakt s ostalim tražiteljima posla.

Razmjena iskustava, savjeta ili komuniciranje putem portala s drugim posloprimcima, samo su neke od pogodnosti kreiranja Profila na stranici MojPosao no najveća i najbolja pogodnost za sve korisnike leži u bržoj i lakšoj prijavi za posao. Kreiranjem svog Profila veće su šanse za zaposlenjem.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.