Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Privremeni rad u inozemstvu

U ugovoru o radu piše da me poslodavac može uputiti na rad na terenu i na službeni put u RH ili inozemstvo. Nalog mogu odbiti samo iz opravdanih razloga. Odlazak na rad u inozemstvo u trajanju do mjesec dana mi je prihvatljiv, više od toga iz osobnih (ne opravdanih) razloga ne mogu prihvatiti. Da li mogu odbiti rad u inozemstvu dulji od mjesec dana i koje su eventualne sankcije za mene.

Ti uglavci su sljedeći: 1) o trajanju rada u inozemstvu; 2) o rasporedu radnog vremena; 3) o neradnim danima i blagdanima u koje radnik ima pravo ne raditi uz naknadu plaće; 4) o novčanoj jedinici u kojoj će se isplaćivati plaća; 5) o drugim primanjima u novcu i naravi na koja će radnik imati pravo za vrijeme rada u inozemstvu; 6) o uvjetima vraćanja u zemlju.

Uglavke pod brojevima 2, 3, 4, 5 moguće je regulirati pozivom na zakon, drugi propis, kolektivni ugovor ili pravilnik o radu koji uređuju ta pitanja.

Prvo što bi trebali provjeriti da li navedeni uglavci postoje u vašem ugovoru o radu. Ukoliko postoje, ne možete odbiti zahtjev poslodavca da vas uputi na rad u inozemstvo iz razloga što ste potpisom ugovora pristali na isto.

Ako navedene uglavke nemate u ugovoru o radu, niti se u ugovoru o radu poziva na takve uglavke u zakonu, drugom propisu, kolektivnom ugovoru ili pravilniku o radu, tada je poslodavac dužan ponuditi Vam sklapanje novog ugovora o radu, ili aneksa postojećeg ugovora o radu s navedenim uglavcima.

Naravno, u tom slučaju niste obvezni sklopiti takav ugovor ili aneks, pa sukladno tome poslodavac Vas i ne može uputiti na rad u inozemstvo.

Napominjem kako se službeni put u inozemstvo u trajanju do mjesec dana ne smatra upućivanjem radnika na rad u inozemstvo. Stoga ako Vas poslodavac želi uputiti na službeni put u inozemstvo u trajanju od mjesec dana, isto nemate pravo odbiti, osim u slučaju opravdanih razloga, koji zavise od slučaja do slučaja.

Radni odnos

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje