Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Meditacijom protiv stresa na radnom mjestu

Kako bi snizili razinu stresa vezanog uz posao, sve više američkih tvrtki i zaposlenika okreće se meditaciji. Meditacija smanjuje tjeskobu, opušta i ojačava sposobnosti te produktivnost zaposlenika. Također, zaposlenicima omogućava da im život bude mnogo produktivniji i da više uživaju u njemu.

Tvrtka Marshall House iz Santa Monice koristi vođenu meditaciju i ostale tehnike opuštanja kako bi zaposlenicima pomogla da ojačaju i lakše podnesu stres na radnom mjestu.

Svatko od nas ima unutarnji izvor energije i mudrosti, kaže Jeanie Marshall, koja vodi meditaciju u tvrtci. Pritisak svakodnevnih obveza može nas udaljiti od tog bezgraničnog izvora snage, a vođena meditacija je brz, jednostavan i dokazan način za se ponovo povežemo s njim i umanjimo razinu stresa na radnom mjestu, dodaje Marshall.

Profesor medicine na Harvardu, dr. Herbert Benson također je otkrio da meditacija pomaže ljudima da smanje stres na poslu i bolje rade. Prema Bensonu, krv tijekom meditacije teče prema dijelu mozga koji je odgovoran za opuštanje, usporavanje pulsa i akumuliranje energije. Uz to, meditacija potiče i aktivnost moždanih valova, jača intuiciju, koncentraciju i ublažava različite vrste bolova koji se uobičajeno javljaju kao posljedica stresa na radnom mjestu i muče većinu zaposlenika, zaključio je Benson na temelju svojih istraživanja.

(T.B.)
Izvor:
PRWeb

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje