Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kako na intervjuu odgovoriti na pitanje o manama?

Svaki intervju za posao je poseban ali i stresan, međutim neka pitanja postavljaju se tako često da ima smisla pripremiti se za njih.

Pri tom se ne misli na unaprijed definiranje odgovora nego na postavljanje strategije, a cilj bi trebao biti naglašavanje onih dijelova vašeg dosadašnjeg iskustva koja najbolje odgovaraju onome što ispitivač na intervjuu traži.

Što kad vas pitaju o slabostima?

Nikako nemojte reći da ste jako marljivi ili da ste perfekcionist. To su jako providni odgovori. Dobar pristup ovom pitanju je da pričate o slabostima koje bi se mogle razviti u prednosti. Ili da date primjer lošeg postupka koji se više ne ponavlja, kako bi pokazali da želite unaprijediti svoj rad.

Zašto bismo zaposlili upravo vas?

Ovo je idealno pitanje jer se odgovorom na njega možete dobro prodati. Ovim pitanjem poslodavac želi procijeniti vašu motivaciju. Navedite primjere, svoje iskustvo, vještine i uspjehe. No prije proučite poziciju za koju se natječete. Razmislite o onome što imate za ponuditi: iskustvo vezano za posao za koji se prijavljujete, specifična znanja, vještine, poznanstva, te potencijal u budućnosti. Kreirajte listu razloga koje najbolje ocrtavaju vaše prednosti.

Koji je vaš najveći uspjeh u vašoj karijeri?

Opišite savjet osobe koja vam je pomogla riješiti jedan od problema. Navedite konkretan primjer uspješno završenog projekta u kojemu su došle do izražaja vaša sposobnost i kreativnost. No, važno je da istaknete otvorenost prema suradnji i timskom radu, kao i želji za usavršavanjem.

(A.T.)
Izvor:
CNNMoney

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje