Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Zbog rada od kuće Britanci postaju asocijalni

Tri četvrtine britanskih zaposlenika ne druži se s uredskim kolegama izvan radnog vremena.

Istraživanje tvrtke Monster provedeno na uzorku od 1.650 ispitanika pokazalo je da ih 36% nikad ne razgovara s kolegama o ničem drugom osim o poslu, dok ih 40% to ipak radi, ali samo povremeno.

Ipak oko 20% ispitanika sastane se s uredskim kolegama izvan radnog vremena jedanput na tjedan, dok njih 8% to učini i dva puta tjedno.

Slično istraživanje tvrtke Monster provedeno je i 2004. godine kada je trećina ispitanika navela da im je drago provoditi vrijeme s uredskim kolegama izvan tvrtke.

Iz Monstera smatraju da je tome tako jer u današnje vrijeme većina tvrtki odobrava fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće, pa se zaposlenici u tvrtki međusobno i ne poznaju.

"Ako radiš u timu, ponekad ti druženje s kolegama može poboljšati rad, a voditelji tima trebali bi češće pozivati svoje suradnike na neformalna druženje izvan radnog vremena kako bi se bolje upoznali", savjetuje Julian Acquari iz Monstera. (A.T.)

Izvor:
Personneltoday

Zanimljivosti

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje