Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Zaposlenicima odlaske na WC računao pod godišnji

Jedan se austrijski vlasnik pekare, koji je zaposlenicima od naknade za godišnji odmor odbijao vrijeme provedeno na WC-u, morao predomisliti nakon intervencije Sindikata zaposlenih i inspekcije rada.

U pekari u Eisenstadtu, središtu pokrajine Burgenland, gazda je bilježio na računalu odlaske na WC zaposlenicima da bi im to poslije, ovisno o duljini vremena ondje provedenog, odbijao od naknade za godišnji odmor.

Jedna je bivša zaposlenica, ne shvaćajući zašto joj je smanjena naknada za odmor, obavijestila Sindikat zaposlenih u Eisenstadtu.

O aferi se trebalo raspravljati na sudu u utorak, ali je vlasnik radije platio kaznu i odustao od oduzimanja od plaće tim više što ga je inspekcija rada upozorila na nezakonitost takve mjere.

Obvezao se i na povrat zadržane svote bivšoj zaposlenici, rekao je novinarima odvjetnik zaposlenice Christian Drobits. (Hina)

Zanimljivosti

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje