Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kada je vrijeme za promjenu posla?

Dati otkaz i promijeniti posao odluka je koja vam u karijeri može promijeniti život. No, prije nego što donesete takvu odluku razmislite je li novo radno mjesto uistinu bolje od starog. Donosimo vam pet savjeta na koje valja pripaziti kod promijene posla.

Manje stresa
U današnje vrijeme kada su posao i stres postali gotovo sinonimi, velika je prednost ako dobijete ponudu za posao koja vam omogućava da uravnotežite posao i privatni život. No, potrebno je sakupiti sve informacije o novoj tvrtki u koju želite prijeći kako bi adekvatno usporedili vaše prijašnje i buduće stanje.

Mogućnost napredovanja u karijeri
Prije donošenja odluke o promijeni karijere potrebno je preispitati svoje želje te vrijednosti zbog kojih želite promijeniti posao. Jedna od važnijih stavki je odgovor na pitanje kolika je mogućnost napredovanja u novoj tvrtki?

Veća plaća
Iako u današnjim uvjetima života visina plaće itekako igra važnu ulogu kod prelaska na novo radno mjesto, novac vam ne smije biti glavni povod davanja otkaza. Naime, ne mijenjajte posao samo zbog veće zarade, jer ta sreća bit će kratkog vijeka ako nećete voljeti posao koji radite.

Veće povlastice
Pri procjeni zarade uzmite u obzir sve elemente: moguće bonuse, korištenje službenog automobila i mobitela, zdravstveno osiguranje i druge povlastice.

Više slobodnog vremena
Zaposlenici u današnje vrijeme priželjkuju više slobodnog vremena. Stoga, pri odabiru posla dobro se raspitajte koliko vremena će vam oduzeti novo radno mjesto. Da li imate mogućnost koristiti godišnji odmor kako vi želite? Imate li mogućnost rada od kuće? Kakvo je radno vrijeme? (A.T.)

Izvor:
CNN

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje