Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Najčešće pogreške na intrevjuu za posao

Izbjegavajte kratke odgovore poput da ili ne, pripremite odgovore na najčešća pitanja, informirajte se o tvrtki, a svoj privatni život sačuvajte samo za sebe

Ne postoji savršen razgovor za posao, no većinu pogrešaka možete izbjeći. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta o kojima bi trebali voditi računa prija razgovora za posao.

Informirajte se tvrtki
Poslodavci ne vole kada kandidati na razgovor za posao dolaze nespremni i nezainteresirani. Želite li na ispitivača ostaviti dojam da želite biti dio tvrtke, morate se informirati o tvrtki, njezinom načinu rada, trenutnim ciljevima i aktivnostima.

Izbjegavajte laž
Istina će se brzo otkriti. Primjerice, ako u životopisu navedete da poznajete računalne programe, što je neistina, ispitivač vas može razotkriti već u prvim minutama vašeg razgovora na način da vam postavi nekoliko pitanja vezana za to područje.

Držite se profesionalno
Iako ispitivači tijekom intervjua često žele stvoriti ugodnu atmosferu, pristojnosti ne bi trebalo izostajati. Stoga, izbjegavajte teme koje se tiču vašeg privatnog, ljubavnog, političkog i vjerskog života. Također, čak i kada je ispitivač mlađi od vas, oslovljavajte ga s Vi. Važno je da ostavite dojam profesionalne osobe.

Pripremite se za intervju
Raspitajte se o učestalim pitanjima na intervjuu za posao te pripremite odgovore na njih. Također je važno da detaljno pročitate vaš životopis, kako bi znali ispitivaču obrazložiti sve navedene pojedinosti.

Nabacite osmijeh na lice
Pokažite entuzijazam zbog intervjua za posao. Također, izbjegavajte kratke ogovore poput da ili ne. Ispitivač na intervjuu želi čuti jasne i direktne odgovore. (A.T.)

Izvor:
MSN

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje