Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Joga sve popularnija u američkim poslovnim školama

Jogu vježbaju studenti na MIT-u, Harvardu i brojnim drugim uglednim školama

Studenti američke Graduate School of Business osim predavanja o makroekonomiji i operativnim strategijama, uče i prakticiraju - jogu.

Sve je počelo osnivanjem joga kluba koji su pokrenula dvojica studenata i to nakon što su se vratili s putovanja po Indiji kojeg je sponzorirala škola.

Osnivač skupine Jody Kirchner objašnjava da su satovi joge zamišljeni kao "vrijeme u kojem isključujete mozak", što prakticira od 15 do 25 redovnih polaznika.

Oslobađanje od stresa
Međutim, ova čikaška poslovna škola nije iznimka, jer joga postaje sve popularnija u SAD-u. Tom se aktivnošću bavi oko 16 milijuna ljudi, koji na satove joge potroše oko 5,7 milijardi dolara godišnje, što je gotovo dvostruko više nego godinu dana prije.

Joga se tako prakticira i na slavnom MIT-u gdje se polaznici Sloan school of management redovito opuštaju vježbajući, a škola nudi satove joge i drugim građanima.

Budući vrhunski menadžeri vježbanje opisuju kao odličan način da se oslobode stresa, a jogi ne pridaju velika duhovna značenja, nego pričaju o olakšavanju svakodnevnog posla. Njihov primjer slijede i druge MBA škole.

Harvard Business School također je među najpoznatijim školama koje su prihvatile novi način opuštanja, a zadovoljstvo studenata najbolji je pokazatelj isplativosti investicije. (V.K.)

Izvor:
Poslovni dnevnik

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje