Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Četiri koraka do bržeg zaposlenja

Svakodnevno pregledavajte oglase za posao, prilagodite životopis za svako radno mjesto, pripremite se za intervju i informirajte se o tvrtki

Da biste došli do zaključka kako se zaposliti u što kraćem vremenskom roku, morate razumjeti razliku između aktivnog i pasivnog traženja posla.

Aktivno traženje posla odnosi se na one osobe koje svakodnevno pretražuju oglase za posao, šalju životopise i molbe za zaposlenje te pretražuju internetske stranice popularnih tvrtki kako bi saznali je li otvoreno novo radno mjesto, dok pasivne osobe uglavnom čekaju da ih netko obavijesti o novootvorenom radnom mjestu.

Iz uvoda u tekst se već jasno da zaključiti da proces traženja posla nije ograničen na nekoliko dana, već traje duži period svakodnevnim pretraživanjem u kojem nije dovoljno poslati nekoliko životopisa te čekati na poziv za intervju za posao.

Također, valja imati na umu da sam proces zapošljavanja u prosjeku traje od tri do osam tjedana. To znači da nakon što vas tvrtka pozove na prvo testiranje, pa do vremena dok ne dobijete konkretnu ponudu može proći i više od dva mjeseca. Donosimo vam nekoliko savjeta kako ostaviti bolji dojam na poslodavca te se u što kraćem vremenu zaposliti.

Istaknite vještine koje se traže u oglasu
Detaljno pročitajte oglas za posao te svoj životopis prilagodite tom radnom mjestu. Također se dobro pripremite za intervju za posao. Raspitajte se o najčešćim pitanjima te pripremite odgovore na njih. Osim toga, ako imate radnog iskustva, zamolite prijašnje nadređene da vam napišu preporuku za posao, a u životopisu istaknite osobe i pozicije osoba od kojih ste dobili preporuku.

Važno je imati stav
Budite pozitivni i pokažite entuzijazam. Ostavite dojam osobe koja je zainteresirana za rad u toj tvrtki te spremna na daljnje usavršavanje.

Informirajte se o tvrtki
Temeljito pregledajte internetsku stranicu tvrtke u kojoj želite dobiti posao. Nemojte dozvoliti da na intrevjuu za posao ispitivač shvati da ne znate ništa o tvrtki. Na taj način nećete ostaviti željeni dojam.

Pripremite pitanja za intervju za posao
Svojim pitanjima pokazujete zainteresiranost za tvrtku i buduće radno mjesto. Stoga se pripremite i pokažite poslodavcu da ste zaista zainteresirani za rad u toj tvrtki. (A.T.)

Izvor:
MSN

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje