Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kako izbjeći tremu na razgovoru za posao?

Prije nego što uđete u sobu za sastanke, par puta duboko udahnite te nakon toga pokušajte "uloviti" pravilan ritam disanja

Razgovor za posao nije lagodan čak ni iskusnim profesionalcima. No, oni ipak znaju kako pobijediti tremu koja može biti izuzetno ograničavajući faktor.

Poslodavcu morate pokazati koliko vrijedite te se predstaviti u pravom svijetlu. Stoga, odvojite pola sata i pripremite se za intervju kako bi izbjegli pretjeranu nervozu. Donosimo vam nekoliko savjeta kako izbjeći tremu na razgovoru za posao.

Upotrijebite maštu
Ako vam "usfali" samopouzdanja, odglumite sigurnost. Pokušajte zamisliti da se nalazite na nekom drugom, vama dragom mjestu ili da ste već dobili ono što želite, a to je posao. Zatim se ponašajte u skladu s tim. Imajte na umu da samouvjerenost nije nešto s čime se čovjek rađa. Naučite kontrolirati tremu!

Duboko udahnite
Unesite opuštenost. Prije nego što uđete u sobu za sastanke, par puta duboko udahnite te nakon toga pokušajte "uloviti" pravilan ritam disanja.

Pripremite se za intervju
Detaljno proučite sve informacije koje ste napisali u životopisu te pripremite kratku prezentaciju. Pokažite da vjerujete sami u sebe. Također, saznajte najčešća pitanja za intervjuu za posao te pripremite odgovore na njih. Imajte na umu da se i najbolji stručnjaci pripremaju za tako važan razgovor. Pokažite ispitaniku zainteresiranost za potencijalno radno mjesto.

I humor pomaže
Jedan od načina kako umanjiti temu je da na intervjuu za posao unesete malo humora, ako to situacija dozvoljava. Pokažite svojim stavom da znate da ste na početku karijere, ali da ste spremni uložiti sav trud kako bi ostvarili rezultate. (A.T.)

Izvor:
Monster

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje