Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Koje su odlike kvalitetnog posloprimca?

Kvalitetan posloprimac izdvojit će se sam, pravilnim izražavanjem, poznavanjem pravopisa, pružanjem ruke, gledanjem u oči, aktivnim slušanjem i postavljanjem svojih već pripremljenih pitanja

Nemojte dopustiti da vas obeshrabre priče drugih da ne mogu pronaći posao. Treba znati što tražite, gdje to pronaći i dobro se pripremiti za testiranje i intervju.

Ukoliko vi pripadate onoj skupini kandidata koji se pitaju "Zašto me nisu zvali nakon intervjua?" ili "Zašto neki imaju uspješne rezultate nakon kratke potrage za zaposlenjem?", postoji vjerojatnost da se niste dobro pripremili za pronalazak posla. Donosimo vam odlike kvalitetnog posloprimca.Pružite primjere vašeg iskustva i znanja
Ispitivača na intervjuu za posao najviše impresionira kada kandidat tijekom intervjua preuzme glavnu ulogu u rješavanju zadanog problema.

Ponašajte se profesionalno
Posloprimac koji se ponaša profesionalno neće stajati među mnoštvom kandidata tijekom intervjua za posao. Naime, izdvojit će se sam, pravilnim izražavanjem, poznavanjem pravopisa, pružanjem ruke, gledanjem u oči, aktivnim slušanjem i postavljanjem svojih već pripremljenih pitanja.

Pripremite se za intervju
Ispitivači zamjećuju kada se netko dobro pripremi za intervju jer tako odaje dojam odgovornosti. Takav kandidat često ima osnovna znanja o tvrtki, pripremljenu kratku prezentaciju, kao i spremne odgovore na najčešća pitanja.

Pokažite entuzijazam
Entuzijazam podrazumijeva jednu unutarnju silu koja vas motivira i potiče u radu i ona je svojstvena svim ljudima. Stoga nema razloga da je skrivate. Ispitivači vole vidjeti da je osobi iznimno drago što je došla baš u njihovu tvrtku. No, to ne znači da morate pretjerivati.

Budite iskreni
Govoreći istinu kandidati pokazuju svoju cjelovitost. Menadžerima za regrutiranja važno govore li posloprimci istinu o svojoj prošlosti. Stoga, nemojte lagati i nemojte reći da nemate loših strana jer to bi značilo da niste samokritični i objektivni. Osim toga, isšpitivač želi saznati koliko ste sposobni realno ocijeniti svoja ograničenja. (A.T.)

Izvor:
careerbuilder.com

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje