Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kako organizirati ured za deset minuta?

Prvi dan u tjednu trebao bi vam poslužiti da arhivirate dokumente, bacite nepotrebne papire te uvedete reda u svoje računalo

Neuredan ured loše utječe na radnu produktivnost zaposlenika. Zbog neurednog stola mnogi se ne snalaze u vlastitim zabilješkama, a nepregledan monitor im otežava rad.

Stručnjaci smatraju da za "održavanje" ureda ne treba odvojiti mnogo vremena. Donosimo vam nekoliko savjeta kako organizirati ured za deset minuta.

Ponedjeljak
Ponedjeljkom uklonite stvari koje vam više ne trebaju. Prvi dan u tjednu trebao bi vam poslužiti da arhivirate dokumente, te bacite nepotrebne papire. Također, ne zaboravite uvesti reda i u svoje računalo.

Utorak
Utorak je dan za malu inventuru. Sastavite listu obveza koje morate dovršiti. Saznajte što vam je sve potrebno za daljnji rad. Primjerice, imate li dovoljno papira, rade li vam sve kemijske olovke, ima li vaš printer dovoljno boje.

Srijeda
U srijedu napravite plan kako učinkovitije koristiti računalo. Poznajete li računalne programe koji vam mogu olakšati rad? Ako ne, dodatno se educirajte.

Četvrtak
Četvrtak je dan kada radite raspored i provjeravate imate li dovoljno materijala. Primjerice, koliko ste podijelili posjetnica, te trebate li naručiti nove. Pospremite dokumente koji vam više ne trebaju na mjesto koje ste prethodno za njih predvidjeli.

Petak
Petak je dan za osmijeh na licu. Na kraju radnog dana očistite uredski stol kako bi vas u ponedjeljak dočekao uredan ured. (A. T.)

Izvor:
ineedmoretime.com

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Trenutno nema članaka koji odgovaraju uvjetima pretrage

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje