Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kad treba poslati otvorenu molbu za zapošljavanje?

Kad treba poslati otvorenu molbu za zapošljavanje?

Otvorena molba znači da šaljete motivacijsko pismo za rad u nekoj tvrtki kojoj možda nije ni na kraj pameti zaposliti nove ljude. No, nekad je to jedini način da dobijete posao. Saznajte kada.

Otvorene molbe stvorene su za medije, dizajn, umjetnost,  odnose s javnošću...

... i sva područja zapošljavanja kojima kronično nedostaju službeni oglasi. To ne znači da takve tvrtke ili udruge ne traže nove ljude: njihov put traženja gotovo uvijek ide preko preporuke. Dodatno, u takvim se zanimanjima zaposlenici često mijenjaju i možda baš vaša zamolba „upadne u med“.

Javite se ako posjedujete posebnu vještinu ili kvalifikaciju

Znate arapski? Baratate s nekoliko kompjuterskih programa ili jako dobro poznajete područje na kojem radi određena tvrtka zbog vaših čestih putovanja? Istražite koji bi mogli biti potencijalni poslodavci i javite im se s naglaskom na „know how“ koji bi tvrtki mogao koristiti.

Nakon što ste dovršili istraživački rad (diplomski, magistarski, dulje putovanje) ..

Primjerice, potrošili ste mjesece rada na brendiranje zaštitnog simbola vaše regije i sad to stoji u ladici s natpisom „Diplomski rad“? Nema razloga da se ne obratite turističkoj zajednici, županijskoj agenciji ili privatnoj marketinškoj tvrtki s otvorenom zamolbom u kojoj će istraživanje biti u prvom planu.

Kad želite raditi u određenom području

Ako znate da se udajete i selite u veći grad ili vas jednostavno zanima određena regija, ne čekajte poslodavce i njihove plaćene oglase već sami krenite u akciju s pomno smišljenom zamolbom za zapošljavanje. (M.D.)

 

Selekcijski postupak

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje