Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

I u EU vježbenici lakše do posla, ali bez plaće

I u EU vježbenici lakše do posla, ali bez plaće

Vježbenički posao može trajati od 2 do 39 tjedana, a bilo kakva plaća za vježbenike nije obavezna.

Dok se u Hrvatskoj još lome koplja oko proširenja postojeće mjere poticanja zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, Europska komisija jučer je pokrenula kampanju "We mean business", s ciljem da motivira kompanije širom Europe (uz 27 zemalja Unije uključeni su još i Hrvatska, Island, Turska, Norveška, Lihtenštajn i Švicarska) da stvore više radnih mjesta za – vježbenike, piše Novi list.

Kako se pojašnjava iz Komisije, time se, usred velike krize zapošljavanja, koja pogotovo pogađa mlađu populaciju, "mladim ljudima želi omogućiti da razviju svoje vještine i poboljšaju šanse za zapošljavanje".

Kampanja stremi pomoći i tvrtkama u pronalaženju potencijalnih kvalitetnih budućih zaposlenika. "'We mean business' će biti podrška naporima zemalja članica u borbi protiv nezaposlenosti mladih, koja je u nekim zemljama dosegnula neprihvatljive razine, kazala je jučer povjerenica Europske komisije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade", Androulla Vassiliou.

Vježbenički posao, koji može trajati od dva do 39 tjedana, kroz ovu EU kampanju mogu dobiti korisnici Erasmus i Leonardo da Vinci programa Europske unije. Bilo kakva plaća za vježbenike nije obavezna. (T. B.)

Izvor: Novi list

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje