Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ovaj oglas nije aktivan. Prijava na njega nije moguća.

Viši stručni savjetnik (m/ž)

Zagreb

Rok prijave:

  • URED ZA UDRUGE

Opis posla

Temeljem članka 45. stavka 1. Zakona o državnim službenicima ("Narodne novine", broj 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 01/15, 138/15, 61/17, 70/19 i 98/19), članka 2. stavka 1. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi („Narodne novine“, broj 78/17 i 89/19), Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, raspisuje

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Ured za udruge
Odjel za provedbu programa Europske Unije i međunarodnu suradnju

Viši stručni savjetnik (m/ž) - 1 (jedan/na) izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme, uz obvezni probni rad od tri (3) mjeseca.

Uvjeti

Potrebni stručni uvjeti:
- magistar struke ili stručni specijalist društvenog ili humanističkog smjera,
- najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
- izvrsno poznavanje engleskog jezika i sposobnost učinkovite i jasne komunikacije na engleskom jeziku,
- dobro poznavanje odgovarajućih nacionalnih propisa i propisa Europske unije,
- dobro poznavanje Kohezijske politike Europske unije,
- znanja vezana uz definiranje strateških ciljeva i formuliranje indikatora uspješnosti,
- napredno znanje rada na osobnom računalu,
- položen državni ispit,
- završeni programi izobrazbe: Osnove fondova Europske unije, Strateško planiranje u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj, Upravljanje projektnim ciklusom, Izrada operativnih programa, Provedba projekata Europske unije, Financije i računovodstvo projekata Europske unije, Osnove sustava financijskog upravljanja i kontrola u fondovima Europske unije;
- završeni ostali programi izobrazbe službenika koji rade na poslovima vezanim uz fondove Europske unije, koje organiziraju i provode nadležna državna tijela i institucije.

Osim gore navedenih stručnih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu, određene odredbom članka 48. Zakona o državnim službenicima.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Na Javni natječaj se ravnopravno mogu javiti osobe oba spola.

Osoba se prima u državnu službu uz obvezni probni rad u trajanju od tri (3) mjeseca, sukladno odredbi članka 53. stavka 3. Zakona o državnim službenicima.

Na Javni natječaj se mogu prijaviti i kandidati/kinje koji/e nemaju položen državni ispit, uz obvezu polaganja državnog ispita u roku od godine dana od početka rada u državnoj službi, utvrđenog rješenjem o rasporedu na radno mjesto.

Također, na Javni natječaj se mogu prijaviti i kandidati/kinje koji/e nemaju završene programe izobrazbe.

Komisiju za provedbu Javnog natječaja (u daljnjem tekstu: Komisija), imenuje ravnateljica Ureda. Komisija utvrđuje popis kandidata/kinja prijavljenih na Javni natječaj koji/e ispunjavaju formalne uvjete i čije su prijave pravodobne i potpune te ih upućuje na testiranje i razgovor (intervju). Na temelju rezultata provedenog testiranja i razgovora (intervjua), Komisija će predložiti ravnateljici Ureda, kandidata/kinju za prijam na radno mjesto iz Javnog natječaja. Za kandidata/kinju koji/a nije pristupio/la testiranju, smatrat će se da je povukao/la prijavu na Javni natječaj i više se neće smatrati kandidatom/kinjom.

Sadržaj i način testiranja, određen je sukladno članku 12. Uredbe o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi.

Osoba koja nije podnijela pravodobnu i potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz Javnog natječaja, ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim/om na Javni natječaj, o čemu mu/joj se dostavlja pisana obavijest. Obavijest se dostavlja putem elektroničke pošte.

Obavijest o vremenu i mjestu održavanja testiranja i razgovora (intervjua), bit će objavljena najmanje pet (5) dana prije njegovog održavanja, na web-stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (www.udruge.vlada.hr).

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta, objavit će se na web-stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (www.udruge.vlada.hr).

Pravni izvori za pripremu kandidata/kinja za testiranje objavit će se na web-stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (www.udruge.vlada.hr), istovremeno s objavom Javnog natječaja.

Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti kod prijama u državnu službu prema članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji ("Narodne novine", broj 121/17 i 98/19), članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata ("Narodne novine", broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom ("Narodne novine", broj 157/13, 152/14 i 39/18) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ("Narodne novine", broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan/na se u prijavi na Javni natječaj pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17), uz prijavu na Javni natječaj dužan/a je priložiti, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno odredbi članka 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata ("Narodne novine", 33/92, 57/92, 77/92, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 94/01, 103/03 i 148/13), dužan/na je pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta priložiti i dokaz o priznatom statusu.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanja osoba sa invaliditetom ("Narodne novine", broj 157/13 i 152/14), uz prijavu na Javni natječaj dužan/na je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ("Narodne novine", broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11) uz prijavu na javni natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/na dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.

U prijavi na Javni natječaj, potrebno je navesti osobne podatke podnositelja/ice prijave (osobno ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona te adresu elektroničke pošte) i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje.

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz prijavu, kandidati/kinje su dužni/e priložiti:
- životopis;
- dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslik diplome);
- dokaz o znanju engleskog jezika;
- dokaz o znanju rada na osobnom računalu;
- preslik uvjerenja o položenom državnom ispitu (za kandidate/kinje koji/e imaju položen državni ispit);
- preslik dokaza o završenom programu izobrazbe (za kandidate/kinje koji/e su završili/e program izobrazbe);
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik domovnice, osobne iskaznice, vojne iskaznice ili putovnice);
- dokaz o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima:
a) presliku radne knjižice, odnosno elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje;
b) preslik potvrde o radnom iskustvu na poslovima radnog mjesta za koje kandidat/kinja podnosi prijavu, a koja se odnosi na vremensko razdoblje od četiri (4) godine (npr. potvrda poslodavca sa naznačenim poslovima i periodom rada, preslik ugovora o radu, preslik rješenja o rasporedu, preslik ugovora o djelu)

Napomena:
- iz priloženih dokaza mora biti vidljivo da je kandidat/kinja radio/la na odgovarajućim poslovima, odnosno u stručnoj spremi i struci koja je uvjet za radno mjesto na koje se prijavljuje.

Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.

Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u Javnom natječaju.

Prijave se podnose u roku od osam (8) dana od dana objave Javnog natječaja u „Narodnim novinama“.

Izabrani/a kandidat/kinja bit će pozvan/a da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz Javnog natječaja, uz upozorenje da se nedostavljanje traženih isprava smatra odustankom od prijma u državnu službu. U slučaju opravdanog razloga, rok za dostavu isprava može se produžiti, ali najviše za tri (3) dana. Troškove izdavanja uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti snosi Ured za udruge Vlade Republike.

O rezultatima Javnog natječaja, kandidati/kinje će biti obaviješteni/e objavom rješenja o prijmu u državnu službu na određeno vrijeme izabranog/e kandidata/kinje na web-stranici Ministarstva uprave (www.uprava.gov.hr) i web-stranici Ureda za udruge Vlade Republike (www.udruge.vlada.hr). Dostava rješenja kandidatu/kinji smatra se obavljenom istekom osmoga (8.) dana od dana objave istog na web-stranici Ministarstva uprave.

Ako se na Javni natječaj ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljenje uvjete, odnosno ako prijavljeni/e kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju, ravnateljica Ureda će obustaviti postupak po Javnom natječaju.

Stručna sprema:

Visoka stručna sprema, Magistar struke

Potrebne godine iskustva:

4

Što nudimo

- naknada za prijevoz se u cijelosti isplaćuje

Vrsta zaposlenja:

Stalni radni odnos

Preporučene Edukacije

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Državna služba i neprofitne organizacije iznosi 914,73 EUR (6.865,70 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.