Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ovaj oglas nije aktivan. Prijava na njega nije moguća.

Nastavnik za znanstveno područje društvenih znanosti - pravo (m/ž)

Šibenik

Rok prijave:

  • VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU

Opis posla

Veleučilište u Šibeniku raspisuje natječaj za izbor:

jednog nastavnika (m/ž) u nastavno zvanje i na radno mjesto profesora visoke škole za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje pravo, na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu.

Uvjeti

Kandidati moraju ispunjavati uvjete propisane Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN, br. 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 02/07, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15, 131/17), Odlukom o uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora u nastavna zvanja Vijeća veleučilišta i visokih škola RH (NN, br. 20/12, 85/13, 4/15) i Statutom Veleučilišta u Šibeniku.

Uz vlastoručno potpisanu prijavu kandidati pod točkom 1. natječaja trebaju priložiti:
- životopis s prikazom nastavne, stručne i znanstvene djelatnosti u pisanom i elektroničkom obliku na CD-u ili DVD-u u Word formatu
- dokaze o ispunjavanju uvjeta propisanih Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i Odlukom o uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora u nastavna zvanja Vijeća veleučilišta i visokih škola RH
- diplomu o postignutom stupnju odgovarajuće stručne spreme i akademskom stupnju
- dokaz o radnom iskustvu (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili elektronički zapis, ne starije od dana objave natječaja),
- popis znanstvenih i stručnih radova, a priložiti one radove koji su relevantni za izbor u zvanje u elektroničkom obliku na CD-u ili DVD-u u PDF formatu
- odluku o prethodnom izboru u nastavno zvanje
- dokaz o hrvatskom državljanstvu ili dokaz o državljanstvu neke druge države
- rješenje o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije za one kandidate koji su kvalifikaciju stekli u inozemstvu
- dokaz o poznavanju hrvatskog jezika za kandidate strane državljane (razina C2)

U prijavi treba naznačiti točku natječaja na koju se prijava odnosi.

Prednost pri odabiru kandidata za radno mjesto pod točkom 1. natječaja ostvaruju kandidati kojima je uža specijalnost međunarodno pravo.
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Podnošenjem prijave na natječaj, kandidati natječaja izričito su suglasni da Veleučilište u Šibeniku kao voditelj zbirke osobnih podataka može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka sukladno propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.

Kandidati koji će se u prijavi na natječaj pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji će se u prijavi na natječaj pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN, br. 121/17, 98/19) uz prijavu na javni natječaj dužan je osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, priložiti i dokaze propisane člankom 103. stavkom 1. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, a koji su objavljeni na web stranici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://gov.hr/UserDocsImages/Moja%20uprava/Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf
Kandidat koji će se u prijavi na natječaj pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (NN, br. 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19), uz prijavu na javni natječaj dužan je osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo navedeno pravo, potvrdu o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izdanu za trajanja ovog natječaja te dokaz o tome na koji način mu je prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (rješenje, ugovor, sporazum i sl.).

Kandidat koji će se u prijavi na natječaj pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN, br. 157/13, 152/14, 39/18, 32/20), dužan je osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i odgovarajuću javnu ispravu o invaliditetu na temelju koje se osoba može upisati u očevidnik zaposlenih osoba s invaliditetom, te dokaz o tome na koji način mu je prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (rješenje, ugovor, sporazum i sl.).

Isprave koje se prilažu uz natječaj, prilažu se u preslici, a kandidati koji će biti izabrani u obvezi su prilikom sklapanja ugovora o radu priložiti Veleučilištu sve navedene isprave u izvorniku ili ovjerenom presliku.

Rezultati natječajnog postupka objavit će se na mrežnoj stranici Veleučilišta u Šibeniku www.vus.hr pod kategorijom Natječaji.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.

Stručna sprema:

Visoka stručna sprema, Magistar struke

Što nudimo

- naknada za prijevoz se u cijelosti isplaćuje

Vrsta zaposlenja:

Stalni radni odnos

Ostale informacije

Preporučene Edukacije

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Obrazovanje i znanost iznosi 887,26 EUR (6.685,05 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.