Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dodijeljene Nagrade za korporativnu filantropiju

Adris grupa, Zadruga likovnih stvaralaca i Holcim Hrvatska dobitnici nagrada za pomaganje neprofitnim organizacijama

Adris grupa dobitnik je "Nagrade za korporativnu filantropiju" za najbolji program korporativnog doniranja u 2008., a Zadruga likovnih stvaralaca dobitnik je Nagrade za najbolji projekt korporativnog doniranja. Posebna nagrada za kvalitetu pristupa filantropiji dodijeljena je Holcimu Hrvatska.

Predstavnicima tvrtki nagrade je uručila potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, na jučerašnjoj svečanoj dodjeli u hotelu Sheraton u Zagrebu, koja je održana pod pokroviteljstvom Vlade RH i Hrvatske udruge poslodavaca.

"Nagrada za korporativnu filantropiju je projekt koji promovira i potiče sudjelovanje hrvatskih tvrtki u širenju i promociji filantropije u našem društvu. Filantropija nije samo dodjeljivanje novca, već to znači i promišljanje o sustavnijem odgovaranju na potrebe okoline", izjavila je Rujana Čimbur Bakić, predsjednica udruge Donacije.info, koju je osnovao MojPosao, a koja dodjeljuje "Nagradu za korporativnu filantropiju".

U ime Adris grupe nagradu je primio predsjednik Uprave Ante Vlahović, u ime Zadruge likovnih stvaralaca, voditelj Zadruge Ivica Čanadić, a u ime Holcima Hrvatska, nagradu je primio član Uprave, Žarko Horvat.

Inače, na natječaj za Nagradu ove su se godine, osim navedenih dobitnika prijavile i druge značajne tvrtke u Hrvatskoj: Dalamacijacement, Končar elektronika i informatika d.d., Rockwool Adriatic d.o.o., RTL Hrvatska i Zagrebačka banka.

Odbor za dodjelu nagrada sačinjavale su istaknute osobe na području razvoja filantropije: Boris Hajoš (predsjednik Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva), Igor Vidačak (predstojnik Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske), Mirjana Matešić (direktorica HRPSOR-a), Marina Škrabalo (MAP savjetovanja), Lana Božić (UNDP Hrvatska), Gojko Bežovan (prof. Socijalne politike Hrvatske na Pravnom fakultetu i osnivač CERANEA - centra za razvoj neprofitnih organizacija) te predsjednica udruge Donacije.info Rujana Čimbur Bakić i glavni tajnik udruge Nenad Bakić. (V. K.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.