Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pravo na nadoknadu plaće za vrijeme otkaznog roka

Da li imam pravo na nadoknadu plaće za vrijeme otkaznog roka ako sam otkazni rok od 15 dana koristila za traženje novog posla, a sve to vrijeme sam bila prijavljena kod poslodavca, ali nisam dolazila na posao jer je poslodavac koji mi je otkazni rok uručio zbog smanjenja obima posla na tu moju zamolbu i pristao?

U skladu s člankom 120. st. 4. Zakona o radu, ako radnik za vrijeme otkaznog roka, a na zahtjev poslodavca, prestane raditi prije isteka otkaznog roka, ima pravo na naknadu plaće i sva ostala prava kao da je radio.

U Vašem slučaju očito se radi o tome, s time da je prijedlog bio Vaš. Dakle, Vi ste predložili da za vrijeme otkaznog roka ne radite, a poslodavac je pristao. Prema tome, imate pravo na naknadu plaće za to vrijeme, i sva ostala prava kao da ste radili.

Međutim, koliko zaključujem iz pitanja za to nemate pisanog dokumenta, pa Vam u slučaju spora ostaje da dokazujete takav pristanak poslodavca.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.