Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Način uručivanja otkaza

Kako poslodavcu uručiti pismeni otkaz i biti siguran da poslodavac neće izmanipulirati situaciju, npr. reći da je otkaz primio kasnije nego što zaista je (tj. da ga nije primio onog datuma koji je naveden na pismenom okazu ili da ga uopće nije primio)? Budući da ne bih želio svoje kolege s posla dovoditi u moguće neugodne situacije, ne želim ići na varijantu uručenja otkaza uz pristustvo svjedoka.

Dakle, otkaz možete poslati poštom uz povratnicu koju primalac - poslodavac mora potpisati čime imate jamstvo da je otkaz primljen. Isto tako možete otkaz poslati samo preporučenim pismom pri čemu Vi imate dokaz (poštansku potvrdu) da je pismo predano, ali nemate potvrdu da je poslodavac isto primio, ali i to je sasvim dovoljno.

Ako bi poslodavac imao urudžbeni zapisnik, što vjerojatno nema kako zaključujem prema Vašem pitanju, otkaz biste jednostavno mogli predati na urudžbeni zapisnik te dobiti službenu potvrdu o predaji otkaza. To je obično žig i potpis s urudžebnim brojem koji se stavlja na kopiju dokumenta koji predajete na urudžbeni zapisnik, tj. u ovom slučaju Vašeg otkaza.

Na koncu, možete otkaz predati neposredno poslodavcu tj. direktoru i tražiti da Vam potpiše primitak na kopiju, što će Vam biti dovoljan dokaz da je otkaz uredno predan.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.