Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Retroaktivna prijava radnika za vrijeme bolovanja

Dana 1.5.2000. sklopila sam interni ugovor s poslodavcem (dakle potpisan je s moje i njegove strane, ali nije ovjeren ni u jednoj državnoj službi) o probnom radu u trajanju od tri mjeseca, dakle od 1.5. do 31. 7.2000. Rečeno mi je da ću biti prijavljena 1.8.2000. ako zadovoljim na probnom radu. Dana 12.6.2000. nastradala sam u prometnoj nesreći i imala sam ozljede kralježnice, pa sam morala na operaciju. Poslodavac me tada prijavio retroaktivno osam dana unatrag da imam pravo na bolovanje s obzirom da sam već bila na probnom radu i planirali su me prijaviti. Sada zdravstveno hoće tužiti i mene i njega s obrazloženjem da kad sam prijavljena već sam se nalazila u bolnici jer nemamo dokaza kad je zaprimljena prijava u MIO. Imaju li osnove za tužbu s obzirom na to da sam bila na probnom radu?

Međutim, ako su Vaši navodi istiniti onda ste Vi već od 1.5.2003. bili u radnom odnosu, jer ste od toga dana imali ugovor o radu i poslodavac Vas je morao prijaviti već s 1.5.2000. a ne tek s 1.8.2000., budući da i probni rad predstavlja ugovor o radu. Stoga, eventualnu odgovornost može snositi samo poslodavac, a ne i Vi.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.