Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Neisplata plaće nakon prekida radnog odnosa

Molim Vas da mi odgovorite na pitanje što mogu poduzeti u svezi neisplaćivanja plaće nakon prekida radnog odnosa. Naime, radni odnos je prekinut sa datumom 1.11.2003. nakon isteka ugovora. Kako sad stvari stoje izgleda da mi bivši poslodavac nema namjeru isplatiti plaću za taj 10 mjesec koji sam bio uredno prijavljen. Molim Vas da mi odgovorite što ja tu mogu poduzeti i kako. Inače sam mladić od 20 godina i po zanimanju web dizajner.

Ako Vam poslodavac nije dao obračun, učinio je prekršaj za koji je predviđena kazna od 61.000 do 100.000 kuna za poduzeće i od 7.000 do 10.000 kuna za direktora. U tom slučaju možete poslodavca prijaviti inspekciji rada i tim putem ishoditi dobivanje obračuna neisplaćene plaće pa potom istu ostvariti u ovršnom postupku.

Bez takvog obračuna možete podnijeti tužbu sudu i plaću ostvariti u parničnom postupku. Predlažem da porazgovarate s poslodavcem i objasnite mu koje ćete postupke poduzeti ako Vam plaću ne isplati.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.