Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pripravnički staž

Po zanimanju sam diplomirani ekonomist. Dok ne dobijem posao u struci mogu raditi sa srednjom stručnom spremom kao poslovna tajnica. Interesira me, da li bez obzira što bi bila zaposlena sa SSS i što bi mi išao staž, mogu tražiti posao u VSS kao pripravnik? Sumnju su mi izazvali neprecizni odgovori savjetnice na Zavodu za zapošljavanje, koja nije sigurna da li je to moguće jer navodno moram u zavodu biti prijavljena kao nezaposlena da bi mogla dobiti pripravnički staž.

Budući da ZOR ne predviđa obvezu poslodavca da zaposli nezaposlenu osobu netočno je da biste trebali biti prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena osoba da biste se zaposlili u struci.

Isto tako mišljenja sam da možete biti istodobno zaposleni i prijavljeni u posebnim evidencijama Zavoda za zapošljavanja kao osoba koja traži odgovarajuće zaposlenje ali nije nezaposlena.

Svakako bi bilo poželjno da prilikom prijave na natječaje ili oglase za zaposlenje u svojstvu pripravnika, u svojoj prijavi odnosno životopisu naznačite na kojim ste poslovima radili odnosno da niste radili u struci za koju posjedujete fakultetsku diplomu.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.