Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Raskidanje ugovora tijekom bolovanja

Može li se raskinuti radni odnos s radnikom koji je na bolovanju zbog ozljede na radu istekom vremena na koji je sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme (dakle, ne radi se o otkazu nego o isteku ugovora). Poznato mi je da se istekom ugovora može raskinuti radni odnos sa trudnicom, korisnikom rodiljnog dopusta i sl., da li isto vrijedi i za radnika koji je na bolovanju zbog ozljede na radu?

Činjenica da je radnik koji ima zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme pretrpio ozljedu na radu ili je obolio od profesionalne bolesti ne utječe na prestanak ugovora o radu i ta je odredba sadržana u članku 80.st.2. Zakona o radu.

Dakle, nema iznimke u vezi mogućnosti nastavka ugovora o radu u slučaju ozljede na radu, a nakon datuma kada je ugovor o radu na određeno vrijeme istekao.

Ovdje bih Vam skrenuo pozornost da poslodavac iako nema obvezu nastaviti rad s radnikom ima druge obveze prema radniku ili bi ih mogao imati, a koji se tiču same ozljede na radu i posljedica koje ta ozljeda ima po zdravlje i radnu sposobnost radnika.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.