Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Komunikacijski trendovi u 2012. godini

Srećom, trendovi postoje i u poslovnoj komunikaciji, inače bi nam zaista bilo dosadno.

Komunikacijski trendovi u 2012. godini

Evo nekoliko stvari na koje biste mogli obratiti pažnju ove godine.

1) Generacije koje dolaze

Postoji sve veća potreba za proučavanjem i razumijevanjem nove generacije zaposlenika. Brojna (uglavnom američka) istraživanja pokazuju kako mladi stručnjaci imaju drugačija očekivanja i potrebe. Čak i ako su zadovoljni svojim poslom, neće se predugo zadržati ukoliko posao ne ispunjava kriterije kao npr. fleksibilno radno vrijeme i pristup društvenim mrežama.

2) Komunikacija pomoću moderne tehnologije

Korištenje moderne tehnologije u komunikaciji sa zaposlenicima učinkovit je i popularan pristup kada nešto želite. Kroz te kanale želimo dobiti informacije izvan, ali i tijekom radnog vremena.

3) Pristup društvenim mrežama na poslu

Prema jednom inozemnom istraživanju svega 25% tvrtki dozvoljava svojim zaposlenicima pristup društvenim mrežama tijekom radnog vremena. Na taj način propuštaju priliku da zaposlenici budu njihova glavna ‘reklama’ i promiču brend za koji rade.

4) Interakcijom do motivacije 

Interaktivan posao motivira zaposlenike. Tvrtke unose zabavu, socijalni element u svoje aktivnosti kako bi zaposlenici mogli aktivno sudjelovati i učiti iz vlastitog iskustva. Traži se veća kreativnost.

5) Zaduživanje i nagrađivanje kroz priznanja

Zbog teške ekonomske situacije od mnogih se zaposlenika očekuje da rade dulje i više, a za istu plaću. Mudre tvrtke znaju da će tijekom ove godine zaposlenike morati nekako nagraditi za taj trud – priznanje je pravi način, a može se postići kombinacijom nekoliko faktora. Npr. pismenom zahvalom nadređenih, priznanjem u obliku jednokratne novčane nagrade za ispunjenje kvartalnog ili kakvog drugog cilja, a može ih se nagraditi i slobodnim danom.  Na ovaj način zadržavate kvalitetne zaposlenike i potičete ih da rade još bolje, a u tvrtku privlačite i nove kvalitetne zaposlenike.

6) Vrijeme za odmor

Posla je puno, a vremena su teška pa si mnogi zaposlenici uskraćuju pravo na korištenje slobodnih dana. Tvrtkama to ne bi smjelo biti u interesu jer se ljudi moraju odmoriti. Jedino odmorni zaposlenici mogu koncentrirano i kvalitetno raditi svoj posao. (M.M.) 

Izvor: b2ecomm

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.