Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ovo su 'ubojice' produktivnosti

Evo informacije koju sigurno niste znali: veljača je i službeno proglašena mjesecom koji je posvećen 'time' menadžmentu. Odlična prilika da analizirate kako upravljate svojim vremenom!

Ovo su 'ubojice' produktivnosti

Svi  koji na poslu imaju internetsku vezu dobro znaju da je upravljanje vremenom pravi izazov. Prvo, tu su društvene mreže. Smiješni video klipovi na You Tubeu. Zatim elektronička pošta, slanje poruka i tako dalje. Dakle, tko su najgori 'ubojice' produktivnosti na poslu?

OfficeTime.net nedavno je proveo istraživanje upravo na ovu temu. Ispitanici su bili vlasnici malih tvrtki, freelanceri, ali i drugi profesionalci diljem svijeta, koji smatraju da bacaju svoje vrijeme. Iako je istraživanje provedeno na malom uzorku od 600 ispitanika, rezultati djeluju dovoljno uvjerljivo da su vrijedni dijeljenja.

Ovo je popis aktivnosti na koje ispitanici troše jedan do dva sata dnevno. Lista kreće od posljednjeg, prema prvom mjestu:

10) Bavljenje birokratskim poslovima – 8%

9) Razgovaranje na mobitel, slanje sms poruka – 10%

8) Društvene mreže – 11%

7) Putovanje na posao i nazad – 13%

6) Razgovori nevezani uz posao – 16%

5) Sastanci – 18%

4) Odgađanje, odugovlačenje s poslom – 19%

3) Gledanje televizije – 26%

2) Pretraživanje interneta – 27%

1) Elektronička pošta – 33%

Popis dokazuje i ono čega smo vjerojatno svi svjesni: iako je tehnologija olakšala obavljanje posla, korištenje tehnologije donijelo je sa sobom i neke negativne trendove. Čini se da ipak ne štedi vrijeme toliko, koliko se dugo vremena mislilo.

Koliko se ovaj popis podudara s vašom svakodnevicom? Tko su 'ubojice' vaše produktivnosti?

Izvor: Mashable 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.